ΤΟ FACEBOOK ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΣΟΥΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ CAMBRIDGE ANALYTICA

Στον απόηχο του σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook στην Cambridge Analytica, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας, Mark Zuckerberg, εξακολουθεί να βρίσκεται απολογούμενος και όχι άδικα, αφού πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα περιστατικά διαρροής

προσωπικών πληροφοριών, εν αγνοία των χρηστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ο Ζάκερμπεργκ θα καταθέσει στο Κογκρέσο μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Έτσι, λοιπόν, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει, ξεκινώντας από σήμερα, τους χρήστες του που έπεσαν θύματα της κλοπής των προσωπικών τους δεδομένων, με ένα μήνυμα στο Feed τους.

Αν δείτε στην κορυφή του Timeline σας ένα σύνδεσμο που θα αναγράφει τη φράση «Προστατεύοντας τις πληροφορίες σας». Επιλέγοντας αυτό το σύνδεσμο, θα κατευθυνθείτε σε ένα σημείο όπου θα μπορείτε να δείτε μέσω ποιων εφαρμογών και sites έχετε συνδεθεί στο Facebook και να σβήσετε όσα δε θέλετε πλέον να είναι συνδεδεμένα με το λογαριασμό σας.

FACEBOOK

Αν, τώρα, πάνω από αυτό, δείτε ένα μήνυμα του τύπου «Αποκλείσαμε τον τάδε ιστότοπο γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει κάνει κατάχρηση ορισμένων προσωπικών σας πληροφοριών, κοινοποιώντας τες στην εταιρεία Cambridge Analytica, τότε -πολύ λυπούμαστε- αλλά είστε ένας από τους 87 εκ. χρήστες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία της διαρροής.

(Με πληροφορίες από cnbc.com)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ