ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΜΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ «ΚΟΥΡΜΠΕΤΙ»

Μια βραδιά αφιερωμένη στον αμανέ, με τους Θεολόγο Παπανικολάου και Αποστόλη Κουνή, ετοιμάζει για την Πέμπτη 12 Απριλίου, στις 10 το βράδυ, το Κουρμπέτι (1η πάροδος Φιλελλήνων 9, Λόφος Φρουρίου, Λάρισα).

Ο Θ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Θεολόγος Παπανικολάου έλκει την καταγωγή του από την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας. Έχει κληρονομήσει από τους προγόνους του το βίωμα, το μεράκι και την παράδοση της Ψαλτικής Τέχνης, της Μουσικής της Ανατολικής Μεσογείου και ειδικά του Μανέ.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικού τραγουδιού, είναι πτυχιούχος κλασικού Βιολιού, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας (Φυγής) και κάτοχος Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής. Δίδαξε ως αναπληρωτής καθηγητής στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αμυνταίου, καθώς και σε διάφορα άλλα ωδεία. Ως τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση στη Βυζαντινή Μουσικολογία, στο πλαίσιο της πτυχιακής του εργασίας, με σκοπό την διάσωση, διάδοση και αναβίωση του Μανέ, ασχολείται με την καταγραφή Μανέδων σε πεντάγραμμο και Βυζαντινή παρασημαντική και διερευνά τη σχέση του Μανέ με την Αρχαία Ελλάδα και με την Ψαλτική Τέχνη.
Ως μέλος του Βυζαντινού Χορού: «Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης» έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και σε πλήθος άλλων διοργανώσεων. Στη σκηνή και στη δισκογραφία έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως οι: Μαρία Φαραντούρη, Αρετή Κετιμέ, Κατερίνα Τσιρίδου, Εν Χορδαίς, Λιζέτα Καλημέρη, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Σωκράτης Μάλαμας, Μιχάλης Χανιώτης, Ανδρέας Καρακότας, Δημήτρης Τσαουσάκης, Κατερίνα Κόρου, Γιώργος Νινιός, Δημήτρης Κοντογιάννης, Βαγγέλης Λιόλιος, Ορφέας Περίδης κ.ά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ για πληροφορίες και κρατήσεις απευθυνθείτε στο τηλ. 6980528939.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ