Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΥΘΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Γράφει ο Νίκος Κουβέλας, Αμπελωνίτης- Γεωργοκτηνοτρόφος, Μέλος της “Δράσης Πολιτών”.

Ζούμε στις αρχές του 21ου αιώνα.Ο άνθρωπος προχωρά στην κατάκτηση του Διαστήματος και η Επιστήμη με τις τεχνολογικές της εφαρμογές κάνει καθημερινά άλματα.

Δυστυχώς, όμως, ο Αμπελώνας φαίνεται να είναι ακόμα στην εποχή του Μεσαίωνα, καθώς δεκάδες Αμπελωνίτες συνεχώς  διαμαρτύρονται για την ανυπαρξία δημοτικού φωτισμού στις γειτονιές τους, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός υπευθύνου, παρόλες τις αιτήσεις και τις εκκλήσεις που έχουν απευθύνει στη δημοτική αρχή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η κατάσταση που επικρατεί στην οδό “Δ. Γληνού”.Μολονότι επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι κατά τις νυκτερινές ώρες, μολονότι οι περίοικοι δήλωσαν έτοιμοι να αναλάβουν οι ίδιοι το όποιο κόστος των λαμπτήρων, μολονότι οι διαμαρτυρίες προσεγγίζουν τους δυο περίπου μήνες, μολονότι τα μικρά παιδιά φοβούνται ,όταν επιστρέφουν το βράδυ στο σπίτι, η δημοτική αρχή μένει ασυγκίνητη και αδρανής, όπως άλλωστε μάς έχει συνηθίσει από την αρχή της θητείας της.

Επειδή όμως οι πολίτες πληρώνουν κανονικά τα τέλη που τους αναλογούν, δεν μπορούν να ανεχθούν επ’ άπειρον την ανικανότητα των διοικούντων και την εγκατάλειψη του Αμπελώνα.Εξάλλου, η τοποθέτηση λίγων λαμπτήρων δεν είναι και κανένα περίπλοκο έργο που απαιτεί ιδιαίτερους χειρισμούς και ικανότητες.

Καλά είναι, λοιπόν, τα βεγγαλικά στις γιορτές, αλλά,  όταν οι πολίτες δεν έχουν τα στοιχειώδη που ζητούν από μια δημοτική αρχή, γίνονται περιττή πολυτέλεια.

Δώστε φως στους Αμπελωνίτες και αφήστε τα βεγγαλικά κύριοι και κυρίες της δημοτικής αρχής. Για το θεαθήναι είστε πρώτοι. Για την ουσία τελευταίοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ