ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΛΙΒΑΔΙΟΥ

Υπογράφηκε η σύμβαση με την εταιρία Δίκτυο Α.Ε. Τεχνικών Μελετών για την εκπόνηση της μελέτης: «Επικαιροποίηση – ανασύνταξη πολεοδομικής μελέτης επέκτασης Οικισμού Λιβαδίου».

Η αρχική μελέτη είχε ξεκινήσει το 1994 αλλά δεν έτυχε έγκρισης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για προώθηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στη συνέχεια την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Μέχρι σήμερα έχει γίνει σημαντική δουλειά και έχουν εγκριθεί αρκετές προαπαιτούμενες μελέτες. Στόχος της παρούσας μελέτης είναι η σύνδεση και η αξιοποίηση των ήδη εγκεκριμένων μελετών καθώς και η συμπλήρωση παραλήψεων σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που έχει κάνει το Υπουργείο όλα αυτά τα έτη, ώστε αυτή να τύχει της έγκρισής του.

Να τονίσουμε ότι πριν την πολεοδομική μελέτη του 1994 είχε γίνει αρκετή προεργασία από τις Κοινοτικές αρχές και τη Νομαρχία Λάρισας τόσο με την εκκίνηση και τελική έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΦΕΚ 706 Δ -14/10/1991) όσο και με την παραχώρηση της σχετικής έκτασης από το Υπουργείο Γεωργίας το 1994 ύστερα από παλαιότερο αίτημα της Κοινότητας Λιβαδίου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ