ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Οι Πρότυπες Εκδόσεις «Πηγή», το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών Θεσσαλίας και οι Φίλοι της Βιβλιοθήκης – Για την υποστήριξη των Βιβλιοθηκών του Δήμου Τυρνάβου, διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου «Ψυχο-λογικές Σχέσεις» του θετικού ψυχολόγου PhD Δημήτρη Φλαμούρη.

Εκτός από τον συγγραφέα, για το βιβλίο θα μιλήσουν η λογοθεραπεύτρια Κατερίνα Γκουσγκούνη και η εκπαιδευτικός στην Α’/θμια Εκπ/ση Δήμητρα Παπαστεργίου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Συντονίστρια του Κοινωνικού Πανεπ/μιου Θεσσαλίας Πασχαλίνα Κόζυβα.

Η εκδήλωσή θα γίνει την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 στις 11:30 π.μ. στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου (1ος όροφος) υπό την Αιγίδα του Δήμου Τυρνάβου.

Περιεχόμενο του Βιβλίου:

Ένα εναλλακτικό ταξίδι αυτογνωσίας αναλύοντας όσα (δεν) λένε οι φίλοι μεταξύ τους

Τι θα γινόταν αν οι κολλητοί μας ήταν ψυχολόγοι; Πως θα έμοιαζαν οι συζητήσεις που κάνουμε μαζί τους όταν βγαίνουμε για ένα κρασί ή για ένα καφέ; Όταν αναλύουμε τα θέματα που μας απασχολούν;

Γιατί πέφτω συνέχεια σε τέτοιου είδους άτομα;

Του τα ‘χω πει τόσες φορές του άντρα μου. Γιατί δεν αλλάζει;

Γιατί κολλάω και δεν μπορώ να πάρω μια απόφαση;

Γιατί μου παίρνει τόσο χρόνο να ξεκολλήσω από τον/την πρώην μου;

Μου αντιστέκεται πολύ αλλά θα τον/την στρώσω εγώ…

Μα όλα εγώ πρέπει να τα κάνω επιτέλους;

Έχω αλλάξει τόσους συντρόφους. Πότε θα βρω τον σωστό;

Με έχει κουράσει ο ξερόλας συνάδελφος… Δεν αντέχω άλλο!

Πως μπορώ να νιώσω την ευτυχία;

Αυτά και άλλα πολλά, εξίσου σημαντικά ζητήματα, συζητούν οι φίλοι με τον κολλητό-ψυχολόγο τους μέσα στο βιβλίο αυτό. Με έξυπνους, καθημερινούς διαλόγους και προκλητικά επιχειρήματα, ο Δημήτρης Φλαμούρης, PhD, συνδυάζει τις ψυχολογικές θεωρίες με τη μαθηματική λογική, προσεγγίζοντας πολύ διαφορετικά τις καταστάσεις που καθημερινά πολιορκούν τον συναισθηματικό μας κόσμο. Μέσα από 12 αυτοτελείς ιστορίες, το βιβλίο βοηθάει στην απόκτηση αυτογνωσίας και στην εύκολη κατανόηση των βαθύτερων ζητημάτων που απασχολούν όλους μας. Έτσι, καταφέρνει να γίνει ο φίλος με τον οποίο όλοι θα θέλαμε να βγούμε για ένα καφέ. Ή, ακόμα καλύτερα, για ένα κρασί…!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ