ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Με απόλυτη επιτυχία και με τη διάσωση εγκλωβισμένου ατόμου αλλά και την απομάκρυνση τραυματισμένου πυροσβέστη, ολοκληρώθηκε λη άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, που πραγματοποιήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, όπου σύμφωνα με το σενάριο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά.

Αίσθηση προκάλεσε η χρήση σωστικών μέσων, ειδικής θερμικής κάμερας για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων και τουρμπίνας που χρησιμοποιήθηκε στο χώρο του πάρκινγκ, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητη η δυσκολία που αντιμετώπισε το όχημα που επιχείρησε να προσεγγίσει τον πεζόδρομο της Παπακυριαζή με είσοδο από τη στενή οδό Μεγ. Αλεξάνδρου.

Οι πυροσβέστες εισήλθαν στο κτίριο από την κεντρική είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου, από τη βεράντα του 3ου ορόφου στη γωνία με την οδό Μαρίνου Αντύπα αλλά και από τον πεζόδρομο της Παπακυριαζή, ενώ οι επικεφαλής τόνισαν πως στόχος της άσκησης ήταν να δοκιμαστεί η ικανότητα ανάπτυξης και λειτουργίας των πυροσβεστικών οχημάτων σε ένα τόσο κεντρικό σημείο της πόλης, αλλά και να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερα δυνατό τρόπο περιπτώσεις ανάλογες με την πρόσφατη φωτιά στο κτίριο της Εφορίας.

25 πυροσβέστες, με 4 οχήματα και 2 γερανοφόρα και μέλη της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές υπό τα… ανήσυχα βλέμματα των Λαρισαίων και το άγρυπνο βλέμμα των επιτηρητών και βαθμοφόρων του σώματος έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχή ολοκλήρωση της άσκησης.

 

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ