Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Χ.Ο.Σ. ΣΠΑΡΜΟΥ

Μετά από τις αρχαιρεσίες της 8ης Απριλίου 2018 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Χιονοδρομικού- Ορειβατικού- Περιβαλλοντικού Συλλόγου Σπαρμού «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ». Η σύνθεση του νέου συμβουλίου έχει ως εξής:

Νίκου Βικτωρία: Πρόεδρος

Μήλιος Ευάγγελος: Αντιπρόεδρος

Φουνταρλή Ανδρομάχη: Γ. Γραμματέας

Φουνταρλής Δημήτρης: Ταμίας

Μέλη: Καραμήτσιος Χαράλαμπος, Πατσιαβούρα Γλύκα, Νάκας Αστέριος

Το νέο συμβούλιο δεσμεύεται να συνεχίσει την προσπάθεια και το έργο του, τη διοργάνωση ορειβατικών, αθλητικών- τουριστικών- πολιτιστικών δραστηριοτήτων που σκοπό έχουν τόσο την ανάδειξη της περιοχής όσο και την επαφή των μελών και φίλων με τη φύση.

Εξάλλου, έχουν αποφασιστεί ήδη από το νέο Δ.Σ. δράσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Ενημερωτικά, ο  Χιονοδρομικός- Ορειβατικός- Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σπαρμού «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ» είναι ένα σωματείο που η ύπαρξή του χρονολογείται από το 1986. Διοικείται από 7μελές συμβούλιο που εκλέγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Αποτελεί επιπλέον μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας.

Το γενικό πνεύμα που κυριαρχεί στο σύλλογο είναι η προσπάθεια προσέλκυσης των ανθρώπων στη φύση. Έχει ως στόχο όλο και περισσότερα παιδιά όχι μόνο να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον αλλά συγχρόνως να το αγαπήσουν, να το σεβαστούν και να κατανοήσουν αυτή τη μυστηριακή σχέση που συνδέει το άτομο με τη φύση. Ο Σύλλογος ενδιαφέρεται ειδικά για την ανάδειξη και προβολή της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου, αυτού του μοναδικού φυσικού μνημείου για το οποίο ο Νομός Λάρισας αισθάνεται περήφανος.

Οι δραστηριότητες του Συλλόγου αφορούν τη χιονοδρομία, την εκμάθηση σκι σε μέλη και φίλους, αναβάσεις σε βουνά, πεζοπορίες σε μονοπάτια του νομού, ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής, καθαρισμός παλιών μονοπατιών, δεντροφυτεύσεις, προστασία του περιβάλλοντος με καθαρισμό περιοχών, συμμετοχή και διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της περιοχής μας.

e-mail επικοινωνίας: xossparmos@gmail.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ