Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων, παράκαμψη, σήμανση και αστυνόμευση ήταν οι τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε πρόταση του δήμου Λαρισαίων που αφορά στην πολύπαθη οδό Βόλου, στο πλαίσιο διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο δημαρχείο.
Παρουσία τοπικών βουλευτών, του Περιφερειάρχη, της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου, εκπροσώπων των παρατάξεων αλλά και πολλών κατοίκων της συνοικίας του Αγ. Γεωργίου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δ. Μαβίδης παρουσίασε πρόταση του δήμου που αφορά στην εξεύρεση λύσης για απαγόρευσης της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων (άνω των 3,5 τ) στην οδό Βόλου και τη λεωφόρο Καραμανλή με παράλληλα διοχέτευση της κυκλοφορίας μέσω της ΠΑΘΕ, ενώ ως μακροπρόθεσμη λύση παρουσιάστηκε η εφαρμογή εξωτερικού δακτυλίου που έχει σχεδιασθεί στο πλαίσιο της μελέτης του ΣΒΑΚ.
Παίρνοντας το λόγο ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός στάθηκε ιδιαίτερα στη δημιουργία των δακτυλίων στην περιφερειακή από την οδό Βόλου μέχρι και την οδό Αγιάς, ενώ τόνισε πως η Περιφέρεια θα συνδράμει στο έργο του δήμου, πρότεινε δε το κλείσιμο του χάνδακα της οδού Κάρλας και την αξιοποίησή της με έξοδο στην 110 ΠΜ, κάτι που όπως ξεκαθάρισε ο Απ. Καλογιάννης πιθανά να βρει την αντίδραση του υπουργείου Περιβάλλοντος που δεν επιτρέπει παρέμβαση στο συγκεκριμένο χάνδακα
Έντονος προβληματισμός επικράτησε για το θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει τη διέλευση ή μη των βαρέων οχημάτων στην οδό Βόλου, την παλαιά εθνική αλλά και την οδό Καραμανλή, με τον Περιφερειάρχη να επικαλείται απόφαση του υπουργείου τονίζοντας πως για συγκεκριμένα τμήματα η διέλευση επιτρέπεται μόνο κατόπιν αδείας, ενώ παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη άμεσης σήμανσης και αστυνόμευσης των συγκεκριμένων οδών.
«Πρόκειται για την 3η σε φόρτο πύλη εισόδου της πόλης», τόνισε ο κ. Μαβίδης αναφερόμενος στην οδό Βόλου, ενώ στο τραπέζι «έπεσε» για μια ακόμη φορά και η ανάγκη υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών «τουλάχιστον μέχρι την οδό Αγιάς».
Ειρήνη Παπουτσή