ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΒΟΛΟΥ

“Γέφυρα” μεταξύ των φορέων της Λάρισας και του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών στήνει ο Λαρισαίος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης. Με αφορμή τη σημερινή ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης, στην οποία δεν κατέστη δυνατό να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων

στο υπουργείο, ο κ. Κόκκαλης επικοινώνησε τόσο με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη, όσο και με τον υφυπουργό κ. Μαυραγάνη, με στόχο να οριστεί το συντομότερο δυνατό, συνάντηση με αντιπροσωπεία των φορέων για το μείζον ζήτημα της διέλευσης βαρέων οχημάτων στην οδό Βόλου.

Σε δήλωσή του για το θέμα, ο κ. Κόκκαλης τόνισε τα εξής: “Επικοινώνησα τόσο με τον υπουργό όσο και με τον υφυπουργό του αρμόδιου υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, προκειμένου να δρομολογηθεί ένας απευθείας διάλογος με τους φορείς της Λάρισας για το θέμα της οδού Βόλου. Εκτιμώ ότι το αργότερο μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, αυτή η συνάντηση θα έχει γίνει, προσδοκώντας βραχυπρόθεσμες, αλλά και μεσοπρόθεσμες λύσεις.

Τάσσομαι υπέρ της άποψης που εκφράζει σχεδόν το σύνολο των φορέων, πως πρέπει δηλαδή να απαγορευτεί ρητά η διέλευση οχημάτων άνω των 3,5 τόνων από την οδό Βόλου, αλλά και από τη λεωφόρο Καραμανλή. Γι’ αυτό έχω ζητήσει από τον κ. Σπίρτζη και τον κ. Μαυραγάνη να προχωρήσουν στις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο.

Επιπρόσθετα, τις επόμενες ημέρες θα έρθω σε επαφή και με την ηγεσία της αστυνομίας σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο, ζητώντας περισσότερους τροχονομικούς ελέγχους, κυρίως εντός της πόλης της Λάρισας.

Παράλληλα όμως, οφείλουμε έστω τώρα, δημιουργώντας ένα ενιαίο, υπερκομματικό και αρραγές μέτωπο ως Λάρισα, να δρομολογήσουμε κι εκείνα τα μεγάλα έργα που θα λύσουν οριστικά και με τον πλέον ασφαλή τρόπο το πρόβλημα. Μιλώ για τον περιφερειακό που έχει ανάγκη το ανατολικό κομμάτι της Λάρισας, ώστε η οδός Βόλου να μετατραπεί σε αστικό δρόμο, όπως πρέπει να συμβεί.

Γι’ αυτό νομίζω πως στην επικείμενη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών στην οποία και θα παραστώ, θα πρέπει να τεθούν οι βάσεις και ο προγραμματισμός για το συγκεκριμένο έργο”.

Σημειώνεται τέλος ότι προ ημερών, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία των κατοίκων της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου για το θέμα, συζητώντας διεξοδικά το θέμα, αλλά και τις θέσεις τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ