ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Το σχόλιο της Ρ. Καραλαριώτου με αφορμή τη σύσκεψη για την οδό Βόλου

«Συσκέψεις σαν και αυτή που πραγματοποιείται, με αφορμή τα τραγικά δυστυχήματα στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, όπως ανάλογες και στο παρελθόν, θα πρέπει να αποτελούν εργαλεία ουσιαστικής πολιτικής με μετρήσιμες παρεμβάσεις και αποτελέσματα, και όχι να μένουν στον επικοινωνιακό χαρακτήρα τους».

Με τα λόγια αυτά, η επικεφαλής της μείζονος  αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου, τοποθετήθηκε στην ευρεία σύσκεψη φορέων και πολιτικών παραγόντων, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην οδό Βόλου, καυτηριάζοντας ταυτόχρονα την απόφαση του δημάρχου Λαρισαίων να αποκλείσει από την συγκεκριμένη σύσκεψη το ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας.

«Αν θέλουμε να δώσουμε ένα σαφή περιεχόμενο στην σύσκεψη αυτή θα πρέπει να κινηθούμε σε δύο κατευθύνσεις: σε μέτρα βραχυπρόθεσμα και σε μέτρα μακροπρόθεσμα, τα οποία θα πρέπει να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν, για να λύσουν το πρόβλημα που δημιουργείται στη συνοικία του Αγ, Γεωργίου», υποστήριξε η κα. Καραλαριώτου.

«Πρέπει άμεσα ο κ. Δήμαρχος να πιέσει με κάθε τρόπο την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου , να εκδώσει απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων (  φορτηγών άνω των 3,5 τόνων ) στην οδό Καραμανλή αλλά και στο τμήμα της παλαιάς Εθνικής οδού Λάρισας –Βόλου  από την είσοδο της ΠΑΘΕ  εως την διασταύρωση της με την οδο Καραμανλή, τοποθετώντας βεβαίως και την αντίστοιχη σήμανση  », υποστήριξε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λαρισαίων, συμπληρώνοντας ότι «Η δημοτική αρχή κινείται με λάθος προγραμματισμό και στόχο των εντυπωσιασμό και όχι την ουσία», σημειώνοντας πως «αντί να δαπανηθούν δυο εκατομμύρια ευρώ για την αναμόρφωση της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της πόλης, ενός δρόμου που δεν είχε προβλήματα, θα μπορούσαν να διατεθούν ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στην οδό Βόλου, δημιουργώντας συνθήκες μεγαλύτερης ασφάλειας για τους κατοίκους . Επιπλέον θα πρέπει άμεσα η δημοτική αρχή, να δεσμευτεί, και να ξεκινήσει η μελέτη για την ανατολική παράκαμψη της πόλης, η οποία θα δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα».

Τέλος , η κα Καραλαριώτου άσκησε κριτική στην δημοτική αρχή για τη στάση της και στο ζήτημα του ΟΣΕ. «Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης , μετά τα δυο τραγικά γεγονότα  στο Μεζουρλο και στη Ν. Σμύρνη δεσμεύτηκε , σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο , ότι σε 1,5 μήνα  θα υπάρχει το πόρισμα για το τι θα πράξει ο ΟΣΕ όσον αφορά  τα άμεσα μέτρα που θα ληφθούν από τον ΟΣΕ για την ασφαλή διέλευση από τις γραμμές. Σήμερα 6 σχεδόν μήνες μετα δεν έχουμε κάποια ενημέρωση. Οι δεσμεύσεις του κ. Καλογιάννη έμειναν, και πάλι, στο κενό. Δεν μπορούν να λυθούν τόσο κρίσιμα, για την πόλη, θέματα, με τέτοιες πολιτικές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ