ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΝΕ (ΦΩΤΟ)

Πικετοφορία ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη σχεδιαζόμενη επέμβαση στη Συρία με ορμητήριο τη χώρα μας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής στη Λάρισα μέλη των Τομεακών Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Η πικετοφορία ξεκίνησε από τα γραφεία του κόμματος, στην οδό Πανός, ενώ σε σύντομη ομιλία του ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης κάλεσε το λαό σε επαγρύπνηση μπροστά στον κίνδυνο μιας νέας ΝΑΤΟϊκής επέμβασης.

«Σε αυτό το κουβάρι των ανταγωνισμών που εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή και της Αν. Μεσόγειου μπλεγμένη είναι και η χώρα μας, αφού με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ η Ελλάδα συμμετέχει στις επεμβάσεις, παρέχοντας κάθε είδους στήριξης στην αμερικανονατοϊκή πολεμική μηχανή, υπηρετώντας το γενικότερο σχεδιασμό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν τους επικινδύνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη, αφού εμπλέκουν το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες και τον εκθέτουν στο κίνδυνο μιας πιο γενικευμένης ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης.

Μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να παραστήσει τον αμέτοχο παρατηρητή των επικίνδυνων εξελίξεων, τον θεατή ενός «παιχνιδιού ξένων» στη Συρία, παριστάνοντας τον ανήξερο για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αποκρύπτοντας την εμπλοκή και της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην Α. Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή, που πέρα από το μακέλεμα των λαών, πυροδοτούν το δράμα των προσφύγων, και τον εγκλωβισμό τους στη χώρα μας ως αποτέλεσμα της ουσιαστικής συμμετοχής στα παζάρια και τις συμφωνίες της κυβέρνησης», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λαμπρούλης, ενώ η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ