ΒΑΦΤΙΖΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ ΑΡΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας βόρειας Ελλάδας μαζί με κλιμάκιο του γεωργικού οργανισμού «Δήμητρα» και του συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου έβγαλε «λαβράκια» σε εταιρία εμπορίας κρεάτων.
Όπως ανακοινώθηκε από την οικονομική αστυνομία, τα μέλη της υπηρεσίας στη Βόρεια Ελλάδα στον έλεγχο που έγινε για τη δραστηριότητα της εταιρίας την τελευταία διετία, διαπιστώθηκε πως δεν εκδόθηκαν παραστατικά ύψους 418.087,60 ευρώ που αφορούν εισαγωγές αρνιών από τη Ρουμανία, αλλά και εμπορία νωπού κρέατος ρουμανικού και ελληνικού.

Συγκεκριμένα, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ελεγκτές βρήκαν πως τη διετία αυτή – μεταξύ και η φετινή περίοδος του Πάσχα – εισήχθησαν από τη Ρουμανία περίπου 5.800 ζωντανά αρνιά. Τα παραστατικά εισαγωγής δεν βρέθηκαν γι’ αυτό και κανείς δεν μπορεί να πιστοποιήσει πού κατέληξαν και με ποια ταυτότητα τα συγκεκριμένα ζώα. Ακόμη βρέθηκε ότι πουλήθηκαν από την ίδια εταιρία 50 τόνοι νωπού κρέατος προερχόμενου από τη Ρουμανία, όπως και 16 τόνοι νωπού κρέατος, προερχόμενου από την Ελλάδα, τα οποία είτε αγοράστηκαν χωρίς τιμολόγια, είτε πουλήθηκαν ως «μαύρα».

Έμπειροι ελεγκτές έλεγαν ότι με τις διαδικασίες που μπορεί να ακολουθήθηκαν στα σφαγεία, από τα οποία διασταυρώθηκε η σφαγή των ποσοτήτων από τον συγκεκριμένο έμπορο, κανείς δεν αποκλείει ρουμανικά αρνιά να κατέληξαν στην ελληνική αγορά με ελληνικές σφραγίδες, όπως και να προωθήθηκαν στη μαύρη αγορά γειτονικών χωρών, όπως είναι η Ιταλία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ