ΝΕΑ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΚΚΕ-ΚΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ (ΦΩΤΟ)

Νέα κινητοποίηση με αφορμή το χτύπημα που εξαπέλυσαν τα ξημερώματα στη Συρία ΗΠΑ, Γαλλία και Αγγλία πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στη Λάρισα οι Τομεακές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

«Οι ιμπεριαλιστές ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα και χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως ορμητήριο», τόνισε σε ομιλία του ο Πέτρος Κρίκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, καλώντας όλους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και αντίσταση.

«Ο αδικοχαμένος σμηναγός έχασε τη ζωή του στην υπηρεσία για την υπεράσπιση των συνόρων της χώρας μας. Σύνορα, όμως, που δεν αναγνωρίζουν ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε η ΕΕ, αφού τα θεωρούν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Η αποστολή των ενόπλων δυνάμεων για τη διαφύλαξη των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας δεν συμβαδίζει με τη συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ και στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις. Για αυτή την αλήθεια που διατράνωσε πρόσφατα ένας στρατιώτης σε αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ, τιμωρήθηκε από τη μονάδα του.

Είναι μια απαράδεκτη ενέργεια που δεν μπορεί όμως να λυγίσει και να αμαυρώσει την παλικαρίσια στάση του στρατιώτη και όσων στρατιωτών με επιστολές και αναφορές καταγγέλλουν την εμπλοκή της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό σφαγείο, με ευθύνη των κυβερνήσεων διαχρονικά, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα πραγματικά καθήκοντα των ενόπλων δυνάμεων», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κρίκης.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε από τα γραφεία του κόμματος, στην οδό Πανός, για να ακολουθήσει πορεία με πικέτα, πανό και συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ