ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΣΣΑΣ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας ορειβάτισσας που το μεσημέρι της Κυριακής τραυματίστηκε πέφτοντας από ύψος 500 μέτρων στη θέση «Λούκι» Μύτικα στον Όλυμπο, καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς της στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τη διεύθυνση επιχειρήσεων της ΕΟΔ μέλη της ενημερώθηκαν για το ατύχημα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ενώ κλιμάκιο που βρισκόταν στην περιοχή ενημέρωσε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου και το ΕΚΑΒ Κατερίνης.

Η ορειβάτισσα, αν και τραυματισμένη στα πλευρά, κατάφερε με τη βοήθεια των συντρόφων της της ορειβατικής ομάδας να φτάσει στο καταφύγιο «Αποστολίδη», στο οροπέδιο των Μουσών, από όπου και την παρέλαβε νωρίς το απόγευμα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, για να μεταφερθεί στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται πως η έγκαιρη επέμβαση των διασωστών και των διαχειριστών του καταφυγίου «Χρ. Κάκαλος» που έσπευσαν σε βοήθεια, αλλά και οι καλές καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την ποιότητα του χιονιού (μαλακό χιόνι) συνετέλεσαν στο να επιβραδυνθεί ομαλά η πτώση της ορειβάτισσας, που πλέον νοσηλεύεται με κατάγματα αλλά εκτός κινδύνου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: ΕΟΔ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ