ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ”

Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης για την Οδική Ασφάλεια το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 16 – 20 Απριλίου σε Κατερίνη και Αλμυρό διοργανώνει η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

Το πρόγραμμα δράσης του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου ξεκινά την Δευτέρα 16 έως και την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 στην πόλη της Κατερίνης – στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΕΚΑΒΗ» – και συνεχίζεται από την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Απριλίου, 2018 στην πόλη του Αλμυρού στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα πραγματοποιούνται, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και τους οικείους φορείς της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης και τους Δήμους, προγραμματισμένες ενημερωτικές και βιωματικές «εκπαιδευτικές» συναντήσεις με μαθητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα από τις 09:00 έως τις 13:30, αλλά και με άλλους φορείς αλλά και πολίτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα – σε δύο τμήματα από τις 15:00 έως τις 19:00.

Μέσα από αυτές τις συναντήσεις οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να «εκπαιδευτούν» βιωματικά και να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες όχι μόνο για την κίνηση και την οδική συμπεριφορά σε έναν αυτοκινητόδρομο αλλά και για τους τρόπους ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς (πεζών, ποδηλατών αλλά και οδηγών) εντός των πόλεων και των δρόμων στους οποίους  όλοι κινούμαστε στην καθημερινότητα μας.

Με αφορμή την έναρξη της δράσης αλλά και τη θλιβερή επέτειο του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:

“Δεκαπέντε χρόνια πριν, το δυστύχημα στα Τέμπη με τους 21 μαθητές από το Μακροχώρι Ημαθίας να χάνουν τη ζωή τους, πάγωσε την Ελλάδα.

Έκτοτε, ξεκίνησε η διαδικασία για την κατασκευή ενός νέου αυτοκινητόδρομου που θα παρακάμπτει την Κοιλάδα των Τεμπών. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε και ο νέος ασφαλής πλέον αυτοκινητόδρομος δόθηκε από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στην κυκλοφορία.

Στη μνήμη των μαθητών του Μακροχωρίου διοργανώνονται εκδηλώσεις στην Πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια. Στις εκδηλώσεις αυτές θα συμμετάσχει και ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και θα καλύψει πλήρως την μεταφορά του βιωματικού εξοπλισμού και των Εκπαιδευτών του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου όμως δεν σταματά εκεί. Έχοντας ως στόχο την προώθηση και ανάπτυξη μιας γενικότερης παιδείας οδικής συμπεριφοράς, υλοποιεί για τέταρτη χρονιά το πρόγραμμα με τίτλο «Προωθούμε σωστή οδική συμπεριφορά, επενδύουμε στην Οδική Ασφάλεια»”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ