ΗΤΤΑ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ/ΦΑΡΟ

Ανακοίνωση της ΚΑΕ για τη διαιτησία

Ήττα με πολλά παράπονα για τη διαιτησία για το Γυμναστικό Λάρισας/Φάρο που στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος δεν τα κατάφερε απέναντι στην ΑΕΚ χάνοντας με σκορ 75-86.

Το παιχνίδι στο κλειστό της Νεάπολης ξεκίνησε καλά για τους «πράσινους» που πήραν κεφάλι στο σκορ, ωστόσο η ΑΕΚ βρήκε ρυθμό στη συνέχεια και εκμεταλλευόμενη την κακή μέρα του Σάφτενααρ, τον τραυματισμό του Μπαρτ (έπαιζε με ενέσεις) που πάλευε μόνος του (28 π.) αλλά και κάποια σφυρίγματα των διαιτητών πήραν το προβάδισμα για να πανηγυρίσουν στο τέλος τη νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-31, 47-54, 57-66, 75-86.

ΓΛ/ΦΑΡΟΣ (Σκουρτόπουλος): Μπάντερ 2, Σάφτενααρ 7 (3/10 σουτ), Μπαρτ 28 (6/8 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 4/4 βολές), Παπαντωνίου 8 (1), Κίλι, Παπαμακάριος 3 (1/6 σουτ), Μαραγκός, Μουράτος 5 (1), Διαμαντάκος 3 (6 ριμπάουντ), Βαβάτσικος 7 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Φένερ 12 (6/9 δίποντα).

ΑΕΚ (Σάκοτα): Τζέιμς 4, Γκριν 15 (1/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 10/10 βολές, 6 ασίστ), Άτιτς 7 (6 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 11 (3 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Χάντερ 18 (7/9 δίποντα, 4/6 βολές, 5 ριμπάουντ), Πάντερ 7 (2/8 σουτ), Ξανθόπουλος 3 (1), Σάκοτα 9 (1), Μαυροειδής 9 (6 ριμπάουντ), Καββαδάς 3.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΑ ΕΙΧΕ Ο ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τους διαιτητές εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά την ήττα από την ΑΕΚ, με τον προπονητή του Γυμναστικού Λάρισας/ Φάρου να τονίζει με νόημα πως άπαντες στην ομάδα είναι προβληματισμένοι από συνεχόμενες κακές διαιτησίες.

Αναλυτικά ο Θ. Σκουρτόπουλος δήλωσε τα εξής: «Η ΑΕΚ σίγουρα έχει διαφορά ποιότητας και βαθύτερο ρόστερ. Είχαμε και τον Μπαρτ τραυματία, έπαιξε με δύο ενέσεις. Αυτό είναι προς τιμήν του. Προσπάθησε όσο μπορούσε. Φάνηκε το πρόβλημα στους ψηλούς μας. Ειδικά με ομάδες που έχουν τέτοιο μέγεθος.

Από την άλλη έχουμε αρχίσει και προβληματιζόμαστε με την όλη κατάσταση. Είμαστε μια ομάδα που δεν έχει αναφερθεί ποτέ σε αυτά. Μετά το ρεσιτάλ της Αμαλιάδας που σε 2′ είχαμε 7 φάουλ και μια τεχνική ποινή, σήμερα στο γήπεδό μας οι βολές είναι 17-35 υπέρ της ΑΕΚ. Είδατε το παιχνίδι, αν μπορείτε να μου πείτε από πού βγαίνει αυτή η διαφορά, να την καταλάβω και εγώ. Αυτά που έχουν δει φέτος τα μάτια μας δεν ξέρω από πού προέρχονται. Ας τα σκεφτούν αυτοί που πρέπει. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Δύσκολο είναι για όλους. Αν μπορέσουμε, θέλουμε να κάνουμε άλλη μια νίκη. Έχουμε το αβαντάζ, οι άλλοι μας κυνηγούν. Θα συνεχίσουμε μέσα στο γήπεδο να παλεύουμε καθαρά, χωρίς καμία ματωμένη μύτη, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ελπίζω το ίδιο να γίνει παντού».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΕ

Με το χαρακτηριστικό τίτλο «Στο ίδιο έργο…θεατές!» η ΚΑΕ προχώρησε σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του αγώνα υπογραμμίζοντας τα εξής:

“Το ΔΣ του ΓΣΛ Φάρου ανακοινώνει ότι συμμερίζεται απόλυτα τις δηλώσεις του προπονητή της ομάδας μας και Ομοσπονδιακού προπονητή κ. Θανάση Σκουρτόπουλου για τις επαναλαμβανόμενες εις βάρος μας κακές διαιτησίες και απαιτούμε την επικράτηση της ισοτιμίας, ισονομίας και των κανόνων του παιχνιδιού το οποίο θα πρέπει να έχει ως πρωταγωνιστές μόνο τους καλαθοσφαιριστές και κανέναν άλλο.

Ευελπιστούμε λοιπόν ότι αυτή η απαίτηση θα γίνει σεβαστή”.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: F/B AEK BC

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ