ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Με τη νίκη της αυτή, η ΑΕΛ έφτασε τους 29 βαθμούς, 8 περισσότερους από τον προτελευταίο του βαθμολογικού πίνακα, ΑΟΚ. Όσον αφορά τον Παναιτωλικό, παρέμεινε στους 32 βαθμούς.

Έτσι, οι «βυσσινί» θα πάνε με… ιδανική ψυχολογία να διεκδικήσουν την πρόκριση τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στην έδρα της ΑΕΚ (18/04), στον επαναληπτικό του 2-1 του «AEL FC Arena».

Ματσάρα… με τη σέντρα

Στα 37 δεύτερα από την έναρξη του ματς, ο Παναιτωλικός κατάφερε να… σοκάρει την ΑΕΛ! Ο Μοράρ έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και κρέμασε τον Μπόζοβιτς για το 0-1

Η ΑΕΛ όμως έδειξε πως πολύ γρήγορα θα έφτανε στην ισοφάριση.  Στο 4’ το σουτ του Μασούρα δεν βρήκε στόχο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κυριακίδης απέκρουσε αυτό του Αγκάνοβιτς. Τελικά, η ισοφάριση ήρθε στο 9’. Ο Ντέλετιτς βγήκε γρήγορα στην κόντρα, έστρωσε στον Μιλοσάβλιεβιτς που με φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Κυριακίδη για το 1-1 και το πρώτο ου γκολ με τους «βυσσινί»..

Πριν το πέρασε του πρώτου 15λέπτου, η ομάδα της Λάρισας έφτασε στην ανατροπή. Ο Ντέλετιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γκόλιας νίκησε με κελαιά τον Κυριακίδη για το 2-1. Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους, αφού στο 21’ ο Μάρκος Πάουλο είδε την κόκκινη κάρτα (ο διαιτητής είχε χτύπημα στον Μασούρα) .

Η ΑΕΛ συνέχισε να παίζει με… δαιμονισμένο ρυθμό, έχασε σημαντικές ευκαιρίες για το 3-1, το οποίο πέτυχε τελικά στο 42’. Ο Τσοκάνης ανέτρεψε τον Ναζλίδη και ο Έλληνας επιθετικός ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα με εκτέλεση αλά… Πανένκα!

Το γιορτινό κλίμα στο «AEL FC Arena» διατηρήθηκε και στην επανάληψη, με τους «βυσσινί» να φτάνουν στο 4-1. Η σκαστή κεφαλιά που έπιασε ο Αγκάνοβιτς στο 57’ έστειλε την μπάλα για μια ακόμα φορά στα δίχτυα του ανήμπορου Παναιτωλικού. Οι φιλοξενούμενοι πάντως στάθηκαν τυχεροί στο 62’ και το τρομερό αυτογκόλ -με κεφαλιά- του Μασούρα έκανε το 4-2.

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε αισθητά, με τους «βυσσινί» να φτάνουν σε μια –όπως αποδείχθηκε- εύκολη νίκη με 4-2. Στο 84’ η προσπάθεια του Περόνε από το όριο της μικρής περιοχής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κυριακίδη, που έδιωξε με το πόδι, ενώ ο Έλληνας πορτιέρε –δευτερόλεπτα αργότερα- πετάχτηκε στο δεξί του «γ» και απέκρουσε το πλασέ του Μλαντένοβιτς.

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Μπόζοβιτς, Χούμπτσεφ, Μόρα, Ζίζιτς, Γκόλια, Φατιόν, Μασούρα (68’ Μλαντένοβιτς), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (80’ Μπάλλας), Αγκάνοβιτς (62’ Περόνε), Ναζλίδης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Μαρινάκης, Τσοκάνης, Ντίας, Μοράρ, Ρόσα, Μάρκος Πάουλο, Μπράβο (63’ Ρότσα), Γιαννιώτης, Κλέσιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ