ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟΥ

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου που έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Μορφοβούνι Καρδίτσα. Συγκινεί το κύμα αλληλεγγύης στην οικογένεια του άτυχου πιλότου.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στο Μορφοβούνι Καρδίτσας. Νωρίτερα, άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας απέδωσε τιμές μπροστά από τη σορό του άτυχου Σμηναγού, η οποία και εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Από νωρίς συγγενείς και φίλοι έσπευσαν να συμπαρασταθούν στην απαρηγόρητη οικογένειά του.

Όλο το χωριό ήταν εκεί για τον ύστατο αποχαιρετισμό, ενώ τραγικές φιγούρες τα δύο μικρά παιδιά του και η γυναίκα του που δεν άντεξε τον πόνο και λιποθύμησε.

Άξιο φρουρό της πατρίδας του που θυσίασε την ζωή του για τη διατήρηση της ελεύθερης πατρίδας χαρακτήρισε στον επικήδειο λόγο του τον 34χρονο Σμηναγό ο προσωπικός φίλος και συμμαθητής του από τη σχολή Ικάρων Σμηναγός Σπύρος Καρέλης.

Στη νεκρώσιμο ακολουθία παραβρέθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εθνικής άμυνας καθώς και οι αρχηγοί των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης είχε χαιρετίσει τον 34χρονο Σμηναγό στη Σκύρο την Μεγάλη Τετάρτη που είχε αναλάβει καθήκοντα επιφυλακής. «Ήξερα τον Σμηναγό από μικρό παιδί όταν έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του. Τον είχα συναντήσει τη Μ. Τετάρτη στη Σκύρο και είχαμε συζητήσει. Λυπάμαι και συλλυπούμαι την οικογένειά του», είπε ο κ. Κουβέλης.

Στο Μορφοβούνι ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη διακρίβωση των συνθηκών του δυστυχήματος

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων της συντριβής του Mirage-2000-5. Ήδη έχει συσταθεί Επιτροπή για τη διερεύνηση του αεροπορικού δυστυχήματος και ένα από τα πρώτα που εξετάζει είναι το οπτικό υλικό από το δεύτερο Mirage καθώς όλη η πτήση είναι καταγεγραμμένη όχι μόνο στο καταγραφικό σύστημα αλλά και στην κάμερα που υπάρχει στο αεροσκάφος και κοιτά προς τον εξωτερικό χώρο.

 

Παράλληλα, με γρήγορο ρυθμό εξελίσσονται οι έρευνες για τις συνθήκες και τα αίτια της συντριβής του MIRAGE-2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Τα στελέχη της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκονται στην περιοχή της πτώσης του Mirage 2000-5, εντόπισαν την εκπομπή σήματος από τον καταγραφέα πρόσκρουσης σε βάθος περίπου 800 μέτρων.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν και άλλα τμήματα από το μοιραίο αεροσκάφος, ενώ στην συνέχεια με την βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού και του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) θα ξεκινήσει η ανέλκυσή τους. Τα τμήματα του αεροπλάνου που θα ανελκυστούν μαζί με τον καταγραφέα πρόσκρουσης θα βοηθήσουν σημαντικά στην διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος.

ert.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.