ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στο  Αμφιθέατρο του Π.Γ.Ν. Λάρισας, την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 και από ώρα 17:00 έως και 21:00, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα που διοργανώνει το ΕΚΑΒ Λάρισας με αντικείμενο: ¨Θέματα Ιατροδικαστικής στην Προνοσοκομειακή Φροντίδα“.

Η θεματολογία που θα αναπτυχθεί αφορά τα εξής:

Διαπίστωση Θανάτου από Υγειονομικούς Υπαλλήλους – μη Ιατρούς

Παραλαβή νεκρών από Δημόσιους χώρους, καθήκοντα Αστυνομίας και Ιατροδικαστή

Σκηνές Εγκλημάτων και ο καθοριστικός ρόλος των Διασωστών

Εντολή μη ανάνηψης

Καταγραφές συμβάντων, άρνηση μεταφοράς, μη συνεργάσιμοι ασθενείς που αρνούνται διακομιδής

Τα θέματα έχουν επιλεγεί προσεκτικά και στόχο έχουν την βιβλιογραφική ενημέρωση, πάνω σε θέματα Νομικά, Ιατροδικαστικά, Ιατρικής και Διασωστικής φροντίδας, καθώς επίσης και ενημέρωση σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα και τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες αναζωογόνησης και τραύματος.

Οι ομιλητές είναι Επιστήμονες διακεκριμένοι στο αντικείμενο τους και αποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την πρόσκληση από την Διεύθυνση του ΕΚΑΒ Λάρισας, για την άμισθη και εθελοντική συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Με την πεποίθηση ότι αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες για Εκπαίδευση, χρήζουν κοινής αποδοχής, καθώς αποτελούν πάγιο αίτημα των Διασωστών και των Ιατρών της Υπηρεσίας μας, καθώς επίσης και επιτακτική ανάγκη, η Διεύθυνση του ΕΚΑΒ Λάρισας δεσμεύεται στην συνέχιση του προγράμματος αυτού, με ετήσια κυκλικότητα και στην καθιέρωση του ως εκπαιδευτικό εργαλείο, που στόχο έχει την αναβάθμιση και ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και εθελοντική και δεν χρειάζεται αίτηση ή εκδήλωση ενδιαφέροντος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ