ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΕ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2019

Περιφερειακή πανθεσσαλική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Λάρισα, με τη συμμετοχή των αυτοδιοικητικών Α΄ και Β΄βαθμού και στελεχών της Λαϊκής Ενότητας από τις οργανώσεις  της Λάρισας, των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Μαγνησίας, και την παρουσία του υπεύθυνου του τμήματος αυτοδιοίκησης

Νίκου Σακούτη.

Ο Ν. Σακούτης περιέγραψε τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στους Ο.Τ.Α., με αφορμή το επερχόμενο συνέδριο της ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τονίζοντας το ασφυκτικό αντιδραστικό καλλικρατικό πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων, την ανυπαρξία πόρων, τους μειωμένους προϋπολογισμούς, τις μηδενικές προσλήψεις, την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, την μετατροπή των εργαζομένων σε ¨ωφελούμενους¨,  τα προγράμματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων με ΣΔΙΤ, με τρομακτικές συνέπειες για το περιβάλλον, την υγεία και την οικονομία. Επισήμανε ακόμη το παρατηρητήριο των θεσμών, το καθεστώς μνημονιακού σιωπητηρίου που επέβαλλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο στην κοινωνία αλλά και στην αυτοδιοίκηση.

Στη σύσκεψη μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία δικτύου αιρετών της Α΄ και Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης, μιας πρωτοβουλίας μετωπικής συμπόρευσης, με αριστερό, δημοκρατικό και ριζοσπαστικό πλαίσιο και προσανατολισμό, με την επιδίωξη να αποτελέσει την βάση στη δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης και εναντίωσης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και μνημονιακές επιλογές, τα ασφυκτικά καλλικρατικά πλαίσια, τη μόνιμη επιτροπεία και επιτήρηση που θα συνεχίσει να ασκείται, τους αυστηρούς εποπτικούς μηχανισμούς της Ε.Ε. και τις κυρίαρχες πολιτικές που τις συνοδεύουν.

Σκοπός του δικτύου είναι η συγκρότηση αυτοδιοικητικών συσπειρώσεων και πρωτοβουλιών στη βάση των τοπικών προβλημάτων, προτάσεων και αγώνων σε κατεύθυνση φιλολαϊκή, με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, με την κοινωνία και τους εργαζόμενους στο προσκήνιο για να διεκδικήσουν τη ζωή και το μέλλον τους.

Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν, αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη σύσκεψη με επιτυχία και κοινό προσανατολισμό, για τη διοργάνωση της επόμενης ανοιχτής συνέλευσης-σύσκεψης σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε η πρωτοβουλία να πάρει σάρκα και οστά, μέσα από τη συμπαράσταση, τη συμμετοχή και τη συμπόρευση σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν περισσεύει κανείς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ