ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ Ο Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ

Επίσημη πρόσκληση στον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο να επισκεφθεί τον Τύρναβο στην πρώτη παρουσία στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα, απηύθυνε ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης που είχε μαζί του στα Τίρανα παρουσία του αντιδημάρχου Κ. Κουλιού και του γνωστού ζωγράφου

Χρ. Παπανικολάου, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον αρχιεπίσκοπο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που κράτησε αρκετή ώρα οι κ.κ. Σαρχώσης και Κουλιός παρουσίασαν στον κ. Αναστάσιο στοιχεία της εκκλησιαστική παράδοσης του Τυρνάβου και του δήμου γενικότερα, μίλησαν για την επικείμενη επίσκεψη του αρχιεπισκόπου στον Τύρναβο, ενώ ο κ. Σαρχώσης του προσέφερε ως αναμνηστικά ένα βιβλίο με τα πρακτικά του 1ου Συνεδρίου Τυρναβίτικων Σπουδών για να αποκτήσει μία πλήρη εικόνα για την ιστορία της περιοχής, αλλά και ένα μπουκάλι παλαιωμένο τσίπουρο.

Ο κ. Αναστάσιος πρόσωπο σεβάσμιο συνομίλησε με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο, αλλά και με άλλα μέλη της ομάδας που έκαναν την εκδρομή στην Αλβανία και τους ενημέρωσε για το δύσκολο έργο της αρχιεπισκοπής στη γειτονική χώρα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ