ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΒΕΛΗΣΣΑΡΙΟΥ

Το Πνευματικό Εργαστήρι Εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το Δήμο Λάρισας διοργανώνει εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί το ποιητικό έργο της κ. Χρύσας Βελησσαρίου, καθηγήτριας Φυσικού του 6ου ΓΕΛ Λάρισας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20/4/2018 και ώρα 8.30μ.μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Θα μιλήσουν οι εκπαιδευτικοί Μάνδαλου Βασιλική και Πατσιατζή Δέσποινα.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ποιητικό έργο και τα δύο βιβλία που έχει ήδη εκδώσει και δεν παρουσιάστηκαν ποτέ στη Λάρισα “Οι Εποχές του Έρωτα” σε εικονογράφηση της συναδέλφου Κωνσταντίνας Χατζή από τις εκδ.Bookstars 2012 και “Momenta Aurantia” εκδ. Άλλωστε 2015. Μάλιστα το δεύτερο διδάχτηκε ως πανεπιστημιακό εγχειρίδιο από τον καθηγητή κ. Rip Ecomomou σε τμήμα του Πανεπιστημίου της Αριζόνας που ασχολείται με τη Μοντέρνα Ελληνική Λογοτεχνία και με πρωτοβουλία του ίδιου του καθηγητή, ο οποίος τυγχάνει να είναι αναγνώστης της. Η παρουσίαση γίνεται με την ευκαιρία της βράβευσης της κ. Βελησσαρίου από το US National Beat Poetry Festival ως η πρώτη International Beat Poet Laureate για το 2017, καθώς και η πρόσκλησή της στην έδρα του φεστιβάλ στο Κοννέκτικατ, όπoυ και παρέστη με έξοδα της Beat Poetry Festival Foundation Inc. κατά τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ το χρονικό διάστημα 27/8-5/9/2017 και έλαβε ενεργά μέρος μαζί με τους υπόλοιπους Αμερικανούς τιμώμενους από διάφορες πολιτείες της Αμερικής.

Βίντεο από τη συμμετοχή της στο φεστιβάλ θα προβληθούν κατά την εκδήλωση.

Ποιήματα θα απαγγείλουν η ποιήτρια, η κ. Καλπακίδου Δέσποινα (φιλόλογος), η κ. Πατσιατζή Δέσποινα (θεολόγος), ο κ. Κατσαούνης Δημήτριος (δάσκαλος) και η κ. Μαστοροδήμου Χρύσα (δασκάλα και βραβευμένη ποιήτρια).

Η εκδήλωση θα κλείσει με τραγούδια πάνω σε στίχους της κ. Βελησσαρίου που μελοποίησαν οι μαθητές του 6ου ΓΕΛ Λάρισας.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η κ. Ελένη Διβάνη (φιλόλογος).

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα της Χρύσας Βελησσαρίου

Καθηγήτρια Φυσικής, ειδικευμένη στη Φυσική Διαστήματος, τα Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης και Παραγωγής Διδακτικού Υλικού και τις μεθόδους διδακτικής τύπου STEAM ( Θετικές Επιστήμες και Τέχνη, S: Physical and Social SCIENCES T: Incorporation of TECHNOLOGY E: Principles of ENGINEERING and Design A: English Language ARTS M: Application of MATHEMATICS). Βραβευμένη από το Υπουργείο Παιδείας με το Βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας στην Εκπαίδευση 2011. Αιρετή διαμερισματική σύμβουλος στο 1ο Δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Λαρισαίων για δεύτερη πενταετία.

Τα ποιήματά της δημοσιεύθηκαν στα Ελληνικά και στα Αγγλικά σε πάνω από 20 Ανθολογίες, λογοτεχνικά περιοδικά στο διαδίκτυο και δύο προσωπικά βιβλία (Οι Εποχές του Έρωτα εκδ.Bookstars2012 και Momenta Aurantia εκδ.Άλλωστε 2015). Ακτιβιστής για την Ειρήνη.

Πρέσβειρα στην Ελλάδα για την Ειρήνη της World Poetry Canada and International 2014-2016 , διοργανώτρια στην Ελλάδα του Poetathon 2013 και του  Peacathon το 2015. Διοργανώτρια εκδηλώσεων των 100TPC. Διοργανώτρια στην Ελλάδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Beat 2015. Διοργανώτρια του Θερινού Σχολείου Θεάτρου Φόρουμ 2017 και του Διαπολιτισμικού Σχολείου Θεάτρου Κλόουν 2017 σε συνεργασία με το Caravan Theatre (από την Τουλούζη της Γαλλίας), του Δήμου Λάρισας και του Δήμου Τεμπών, ένα ολόκληρο φεστιβάλ θεαμάτων και διαμαρτυρίας υπέρ της ελληνικής νεολαίας, των προσφύγων και άλλων καταπιεσμένων ομάδων. Προσκεκλημένη στο Κοννέκτικατ των ΗΠΑ ως η 1η Διεθνής Τιμώμενη Ποιήτρια Beat 2017 από το Ίδρυμα του Εθνικού  Φεστιβάλ Ποίησης Beat.

Περισσότερα από 3000 ποιήματα στα blogs της.

http://velissariou11.blogspot.gr

http://apolesthin.blogspot.gr

https://www.facebook.com/momentaaurantia

Γράφει επίσης στα γαλλικά και τα γερμανικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ