ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΣΜΟΥ, Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Δήλωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ Χρ. Καπετάνου

Οι επικείμενες αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με το όνομα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», αποτελούν την αποθέωση του καθεστωτισμού και καταδικάζουν σε καταστροφική πορεία τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Η εσκεμμένη αδυναμία διακυβέρνησης σε ένα δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να έχει απλά πιθανότητες εκλογής ένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ με την απλή αναλογική, αποκαλύπτει τα δόλια κίνητρα του υπουργού κ. Σκουρλέτη, που σχεδιάζει πρόχειρα τις αλλαγές, με μοναδικό γνώμονα το στυγνό κομματικό συμφέρον.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδυναμίας λειτουργίας ενός δήμου που θα επιφέρει αυτό το νομοσχέδιο, αποτελεί ο Νομός Λάρισας, όπου εάν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 είχαν γίνει με το προτεινόμενο σύστημα εκλογής, οι 6 από τους 7 δήμους θα είχαν πλήρη ακυβερνησία, ελλείψει αυτοδυναμίας.

Η Νέα Δημοκρατία, έχει δεσμευτεί και θα το κάνει πράξη ως Κυβέρνηση, ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα γίνουν με την απλή αναλογική, διότι η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στους δυνατούς Δήμους και στις ενισχυμένες περιφέρειες, μέσα από ένα ρεαλιστικό δημοκρατικό εκλογικό σύστημα.

Και κάτι τελευταίο. Σε όσους ανησυχούν, μεταξύ των οποίων και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, ας γνωρίζουν καλά ότι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο Νομό Λάρισας, το αποτέλεσμα θα είναι απόλυτα Ενωτικό και Νικηφόρο, για τις δυνάμεις εκείνες της κοινωνίας, που πιστεύουν στις φιλελεύθερες ιδέες και αρνούνται κάθε τι ιδεοληπτικό και παρωχημένο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ