ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλιμακώνει και ολοκληρώνει των κοινωνικό οδοστρωτήρα που εισήγαγαν οι προκάτοχοί της. Σε αυτή τη πολιτική συναινούν όλα τα κόμματα που συμμετείχαν στις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι την ακροδεξιά η οποία συμμετείχε στις προηγούμενες κυβερνήσεις

μέσω του ΛΑΟΣ. Αυτή η βαθιά πολιτική συναίνεση συγκροτεί την πολυπόθητη “σταθερότητα” που μεταφράζεται στη χειρότερη κοινωνική αστάθεια και υποβάθμιση των αναγκών και δικαιωμάτων των εργαζόμενων, της νεολαίας και των μικρών παραγωγών .

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Προσπαθούν να ξεπεράσουν τη κρίση τους ξαναμοιράζοντας τη πίτα σε βάρος των λαϊκών αναγκών με τη συναίνεση και τη συνενοχή του ΓΕΩΤΕΕ ως σύμβουλο του κράτους.

Κυβερνήσεις-Ε.Ε-∆ΝΤ έχουν παραδώσει πλήρως τον αγροτοδιατροφικό τομέα στο ντόπιο και πολυεθνικό κεφάλαιο με επίθεση σε βάρος των μικρομεσαίων παραγωγών και των εργαζομένων στην αγροτική παραγωγή.

Συναδέλφισσα/ε

Ευρωπαϊκή Ένωση και μνημόνια πάνε χέρι-χέρι. Οι παρατάξεις των Ν∆ –ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και οι διάφορες  «ανεξάρτητες» ρεζέρβες που εμφανίζονται κατά καιρούς στο ΓΕΩΤΕΕ συμφωνούν και υλοποιούν την πολιτική της Ε.Ε και των μνημονίων.

Τα μνημόνια αποτέλεσαν μια ποιοτική τομή και επιτάχυναν την εφαρμογή ειλημμένων αποφάσεων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Ετσι:

Πρώτον Ιδιωτικοποίησαν τις βιομηχανίες λιπασμάτων, τις συνεταιριστικές γαλακτοβιομηχανίες, την βιομηχανία ζάχαρης, την ΣΕΚΑΠ κ.λ.π. Ιδιωτικοποίησαν και ξεπούλησαν την ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς.

εύτερον επιτάχυναν τις διαδικασίες για το μητρώο αγροτών, τη νέα φοροεπιδρομή, και την ταχύτατη διείσδυση των τραπεζιτών στην αγροτική παραγωγή. Μια διαδικασία που επιτάχυνε τον κύκλο της καπιταλιστικής κερδοφορίας στον αγροτικό τομέα, αναδεικνύοντας σε βασική παραγωγική μονάδα τον “αγρότη”-επιχειρηματία -επενδύτη, με σαφή εχθρικά συμφέροντα με τον αγρότη-παραγωγό-εργάτη.

Τρίτον ιδιωτικοποίησαν ή αλλάζουν όλους τους μηχανισμούς του δημοσίου για να τους προσαρμόσουν στην αγορά, αλλάζοντας ταυτόχρονα τις εργασιακές σχέσεις, δίνοντας μεροκάματα και συντάξεις πείνας.

Τέταρτον Εγκατέλειψαν στη δίνη των χρεών και της απλήρωτης εργασίας τους συνεταιρισμούς. Ταυτόχρονα προσπαθούν να ρίξουν στα μαλακά όσους διαχειρίστηκαν περιουσίες των συνεταιρισμών

 Σε όλα αυτά συναίνεσε το ΓΕΩΤΕΕ και όλος ο καρεκλοκένταυρος μηχανισμός του,  με πρωτεργάτες την ΔΑΚΕ (ΝΔ) , τη ΔΗ.ΣΥ (ΠΑΣΟΚ) και την ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΣΥΡΙΖΑ) που στο όνομα του «ανεξάρτητου» ΓΕΩΤΕΕ πρόβαλλαν μια ακραία συντεχνιακή λογική η οποία εξυπηρετεί και πηγάζει από τα εργοδοτικά συμφέροντα των μεγαλοπαραγόντων του κλάδου .

Συναίνεσαν σε όλες τις αντιλαϊκές-αντιαγροτικές πολιτικές  αλλά και στην πολιτική καταλήστευσης του περιβάλλοντος στο όνομα της βάρβαρης καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Συναδέλφισσα/ε

Η πλειοψηφία των γεωτεχνικών, των εργαζόμενων στον αγροτοδιατροφικό τομέα βιώνουν στο πετσί τους την καπιταλιστική κρίση. Οι νέοι γεωτεχνικοί  προορίζονται για «δόκιμοι» ή «υποψήφιοι» γεωτεχνικοί με μηδενικά δικαιώματα. Ο νόμος Γαβρόγλου και οι αλλαγές που επιφέρει στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις τετραετείς σπουδές γεωτεχνικών συμπληρώνουν και επιταχύνουν τις επικείμενες μεθοδεύσεις. Τα μεροκάματα όσων νέων συναδέλφων δουλεύουν στην ειδικότητά τους έχουν πέσει σε εξευτελιστικά επίπεδα.

Η ανεργία είναι στα ύψη, απολύσεις, μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων για τους μισθωτούς και ελεύθεροι επαγγελματίες υπό ασφυκτική πίεση συνθέτουν τη κατάσταση. Υπάρχει ανάγκη να οργανωθεί η κοινή ανατρεπτική δράση όλων. Η συμπίεση των εισοδημάτων και των συνθηκών εργασίας των «από κάτω» γίνεται με βίαιο τρόπο ειδικά μετά τις ιδιωτικοποιήσεις και τις μειώσεις μισθών.

Για να αυξήσει την κερδοφορία του το κεφάλαιο προσπαθεί να καθορίζει το τι παράγεται και το πως παράγεται, σε πλήρη αναντιστοιχία με τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες. Προσπαθεί να επιβάλλει τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα-σκουπίδια και να μετατρέψει σε ιδιοκτησία του το γενετικό υλικό και τους σπόρους στην γεωργική παραγωγή.

Υπάρχει και άλλος δρόμος με τον οργανωμένο ξεσηκωμένο λαό μπροστά , με το χτύπημα των  κυρίαρχων επιχειρηματικών συμφερόντων και με πάλη για την ανατροπή των κυβερνήσεων που επιβάλλουν αυτή τη πολιτική. Η διαγραφή του χρέους, η έξοδος από το ευρώ και η αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε, θα ανοίξουν το δρόμο για την ανάδειξη των συλλογικών παραγωγικών δυνάμεων της εργαζόμενης πλειοψηφίας , που αποτελούν την κύρια παραγωγική δύναμη. Ένας οργανωμένος λαός που θα του ανήκει ο κοινωνικός πλούτος που παράγει, μακριά από το σφετερισμό του από την ολιγαρχία του κεφαλαίου και τη μπότα των δανειστών.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ-ΕΥΡΩ-Ε.Ε-ΜΝΗΜΟΝΙΑ. Η μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια  στην κυβέρνηση, ενάντια στα διεθνή της στηρίγματα και τη συνδικαλιστική και επιστημονική γραφειοκρατεία που τους στηρίζει (βλ. ΓΕΩΤΕΕ) και η ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για την κάλυψη των αναγκών μας. Τα μέλη της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΕΩΤΕΧΙΚΩΝ θα συμβάλλουν στο άνοιγμα αυτού του δρόμου και για αυτό το λόγο αξίζει να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτιά της σε όλα τα όργανα του ΓΕΩΤΕΕ.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΕΛΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΕΩΠΟΝΟΙ

  1. ΚΑΜΙΝΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΦΩΤΙΟΥ
  2. ΚΑΡΑΤΣΙΩΡΗ ΕΛΕΝΗ του ΜΙΧΑΗΛ
  3. ΚΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  4. ΝΤΟΥΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
  5. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ του ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
  6. ΤΡΥΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ

ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ

  1. ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 Υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΕΩΤΕΕ ο Ντούρος Ευστάθιος του Χρήστου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ