Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΛ

Την Δευτέρα 16 Απριλίου, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, με αντιπροσωπεία από τους 132 επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2017, που προκήρυξε η διοίκηση του Π.Π.Ν. Λάρισας και του Γ. Νοσοκομείου Λάρισας, για 8μηνη εργασία σε θέσεις καθαριότητας, τραπεζοκόμων και φύλαξης,

οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί ακόμα, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον διοικητή των δυο Νοσοκομείων (ΠΠΝΛ, ΓΝΛ) κ. Νάνο και της 5ης ΥΠΕ, κ. Αντωνίου, προκειμένου να ενημερωθούν για την πολύ μεγάλη καθυστέρηση της πρόσληψης των παραπάνω επιτυχόντων.

Η απάντηση που μας δόθηκε, ήταν ότι είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα η εργολαβική εταιρεία που είχε το έργο αυτό πριν και ότι αναγκάστηκε η διοίκηση των νοσοκομείων να κάνει δικαστική διαδικασία για την ανάκληση της προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων της εταιρείας, την οποία κέρδισε και αναμένονταν να καθαρογραφεί και να επιδοθεί στα χέρια της διοίκησης των δυο νοσοκομείων σύντομα. Οπότε θα προχωρούσε και η πρόσληψη των 132 επιτυχόντων.

Ωστόσο, από την επικοινωνία του Προέδρου του ΕΚΝΛ, Τάσου Tσιαπλέ, με την προϊσταμένη του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας, διαπιστώθηκε ότι η απόφαση του συγκεκριμένου δικαστηρίου, είναι απορριπτική για την αίτηση της διοίκησης των δυο Νοσοκομείων, οπότε δεν μπορεί να προχωρήσει η πρόσληψη. Άρα η διαβεβαίωση την περασμένη Δευτέρα, των διοικητών των δυο Νοσοκομείων και της 5ης ΥΠΕ, ότι η απόφαση είναι θετική και ότι σύντομα θα προχωρούσαν οι προσλήψεις, ήταν αβάσιμη και κοροϊδία.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, θεωρεί ότι υπάρχουν ευθύνες όχι μόνο των διοικήσεων των Νοσοκομείων και της 5ης ΥΠΕ, αλλά και της κυβέρνησης γι’ αυτήν την αρνητική εξέλιξη για τους 132 εργαζόμενους. Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και τέτοια απόφαση χρειάζεται να πάρει η κυβέρνηση, προκειμένου να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και να προσληφθούν άμεσα όλοι οι επιτυχόντες στα δυο Νοσοκομεία της πόλης μας και μάλιστα με σχέση πλήρους και σταθερής εργασίας και όχι με 8μηνα.

Το ΕΚΝΛ, καλεί όλους τους επιτυχόντες σ’ αυτόν τον διαγωνισμό, αύριο Παρασκευή 20/4/2018 και ώρα 6 το απόγευμα, σε έκτακτη σύσκεψη στην αίθουσα συνελεύσεων του (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6), προκειμένου να συζητηθούν οι δράσεις με τις οποίες θα διεκδικηθεί ή άμεση πρόσληψή τους στη δουλειά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ