ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κάλεσμα αγώνα και μαζικής συμμετοχής στο συνταξιουχικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Απριλίου, στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία απηύθυναν την Παρασκευή οι συνταξιούχοι της Λάρισας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στο Επιμελητήριο.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας μετατρέψει σε επαίτες και τις συντάξεις μας σε προνοιακά επιδόματα», τόνισαν οι συνταξιούχοι, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις αντιασφαλιστικές πολιτικές που ακολουθούνται τόσο από τις προηγούμενες όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν μεταξύ άλλων τα εξής:

Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.

Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα ό,τι η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.

Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4ης αξιολόγησης. Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.

«Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να νικήσουν το φόβο, την αδιαφορία και κυρίως την καταστρεπτική αντίληψη του “δεν γίνεται τίποτα” και να πάρουν αποφασιστικά μέρος στον αγώνα», κατέληξαν οι συνταξιούχοι, καλώντας σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Τρίτης αλλά και στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com