Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΚΛ

Με αφορμή ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας σχετικά με τις ατομικές συμβάσεις και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που προκλήθηκαν από αυτή, η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας – Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ» για την ενημέρωση

επισημαίνει τα εξής:

1.Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση των Νοσοκομείων προσπάθησε να υλοποιήσει τις ατομικές συμβάσεις, γι’ αυτό και προέβη σε όλες εκ του νόμου διαδικασίες προκήρυξης και έκδοσης αποτελεσμάτων μέσω ΑΣΕΠ.

  1. Οι διαδικασίες πρόσληψης πάγωσαν μετά τις προσφυγές κατά της διαδικασίας σύναψης των ατομικών συμβάσεων που έκαναν οι εταιρίες στα Διοικητικά Δικαστήρια, η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιόν τους, καθώς παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας στα πλαίσια του Ν 3900/2010 (Δίκη πιλότος) και ακολούθως στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς διευθέτηση των θεμάτων που τίθενται.

3.Κατά των προσωρινών διαταγών αναστολής εκτέλεσης της προκηρυχθείσας διαδικασίας πρόσληψης των ατόμων που επιλέχθηκαν μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων, η διοίκηση των Νοσοκομείων, κατέθεσε αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης, προσδοκώντας ότι θα αποσπάσει θετική απόφαση. Παρ’ όλα αυτά, μόλις εχθές έγινε γνωστή η απόρριψη μίας εκ αυτών, αυτή που αφορά την σίτιση, ενώ έχει αναβληθεί επ’ αόριστον η έκδοση απόφασης επί αυτής που αφορά στην καθαριότητα.

4.Υποχρέωση της Διοίκησης είναι να συμμορφώνεται στο περιεχόμενο των δικαστικών αποφάσεων, παρ’ ότι για άλλη μία φορά ανακόπτεται, ελπίζουμε προσωρινά, η πορεία προς τη σύναψη των επίμαχων συμβάσεων.

5.Τέλος, πρώτιστο μέλημα της Διοίκησης του νοσοκομείου είναι η προστασία του δημοσίου συμφέροντος, μέσα από την εφαρμογή των νόμων και του σεβασμού των δικαστικών αποφάσεων. Ακόμα και αν η διοίκηση αποφάσιζε να προχωρήσει στη σύναψη των ατομικών συμβάσεων, οι προσλαμβανόμενοι δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διεκδικήσουν δικαστικά τα χρήματά τους, με αμφίβολο αποτέλεσμα.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι θα καταβληθεί κάθε νομική προσπάθεια να υλοποιηθούν οι ατομικές συμβάσεις, αλλά με τρόπο νόμιμο που θα διασφαλίζει και τα συμφέροντα των εργαζομένων, μεταξύ αυτών το δικαίωμα στην απασχόληση και της αμοιβής που ο καθένας δικαιούται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ