ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΓΚΛΕΤΣΟ, ΚΟΥΓΙΑ, ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ

Εντονη κινητικότητα αναφορικά με τη δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών με αναφορά το χώρο της κεντροδεξιάς παρατηρείται το τελευταίο διάστημα με δημοσιεύματα να θέλουν τον γνωστό ποινικολόγο από τη μία, αλλά και το δήμαρχο Στυλίδας από την άλλη να αποτελούν πόλους για τη δημιουργία αυτών των κομμάτων.

Απόστολος Γκλέτσος

Για τον Απ. Γκλέτσο υπάρχει χθεσινό δημοσίευμα της σελίδας aftodioikisi.gr στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

Συζητήσεις και επαφές για το πολιτικό μέλλον του, έχει ο δήμαρχος Στυλίδας, Απ. Γκλέτσος, ο οποίος αναζητά πλέον στήριξη για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και γιατί όχι να κατέλθει και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Η Κατερίνα Παπακώστα που διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία και πρόσφατα ανακοίνωσε τη συγκρότηση του πολιτικού φορέα Ν.Ε.Ο, έχει κάνει όπως είπε η ίδια επαφή με τον Απόστολο Γκλέτσο.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην ΕΤ – 3, η κ. Παπακώστα, σημείωσε: «Θέλουμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μία πολιτική δυναμική με τον νέο αυτό φορέα ο οποίος θα κινείται μεταξύ της μετριοπαθούς κοινωνικής δεξιάς και του κοινωνικού κέντρου, ενώ θα τάσσεται υπέρ του κοινωνικού φιλελευθερισμού, περιθωριοποιώντας τον αχαλίνωτο νεοφιλελευθερισμό προς όφελος του ανθρώπου». Μάλιστα η πρώην «γαλάζια» βουλευτίνα, έκανε γνωστό ότι είναι σε συνομιλίες με αρκετούς ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και με τους Ευάγγελο Αντώναρο και Απόστολο Γκλέτσο.

Ο δήμαρχος Στυλίδας, διατηρεί καλές σχέσεις με κάποια από τα Καραμανλικά στελέχη, ειδικά με αυτά που δεν είναι απέναντι στην οικογένεια Μητσοτάκη και άρα και στον Κώστα Μπακογιάννη.

Επίσης, ο Απ. Γκλέτσος φαίνεται ότι έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα ταξίδεψε μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στην Ικαρία, ενώ βρέθηκαν και σε ακριτικά νησιά, όπου και αντάλλαξαν σκέψεις και απόψεις για την ένταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Επίσης ταυτίζονται απόλυτα στην θέση για την ονομασία των Σκοπίων με τον κ. Γκλέτσο να έχει απειλήσει με παραίτηση αν η ΠΓΔΜ ονομαστεί «Μακεδονία».

Αλέξης Κούγιας

Τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ εμπλέκει σε σενάριο για τη δημιουργία πολιτικού κόμματος η γνωστή αθλητική ιστοσελίδα sportdog η οποία με τον δικό της τρόπο γραφής αναφέρει μεταξύ άλλων:

Ε, από χθες πρωταγωνιστεί σ’ ένα τέτοιο κουβεντολόι ο Αλέξης Κούγιας! Κάτι σοβαρό «ψήνεται» στον χώρο της διάσπαρτης πατριωτικής κεντροδεξιάς που έρχεται να «δέσει» με αντίστοιχες πολιτικές παρεμβάσεις του Αλέξη Κούγια. Τελευταία παρέμβαση, όπως είναι γνωστό, η αναγραφή των επωνύμων του ήρωα πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου και των δυο φυλακισμένων στρατιωτικών μας Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλαντζη στις φανέλες των παικτών της ΠΑΕ Λάρισα για τον ημιτελικό αγώνα του κυπέλλου με την ΑΕΚ.

«Είναι γεγονός ότι μου προτάθηκε να ηγηθώ ενός πολιτικού σχηματισμού με έντονα κοινωνικοπατριωτικά χαρακτηριστικά και κολακεύτηκα από την τιμή που μου έγινε, γιατί διαπίστωσα ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία με σοβαρά χαρακτηριστικά. Στριφογυρίζει στο μυαλό μου η πρόταση, που σίγουρα χρήζει ιδιαίτερης και προσεκτικής επεξεργασίας. Την ερχόμενη εβδομάδα θα είμαι σε θέση να γίνω πιο κατατοπιστικός», αποκάλυψε στο sportdog.gr ο Αλέξης Κούγιας, λίγο μετά από μια σοβαρή επαφή του το απόγευμα της Πέμπτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου δέχθηκε την πρόταση να ηγηθεί του εγχειρήματος.

 

Κι ενώ έτσι είχαν τα πράγματα το απόγευμα, το ίδιο βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Βεργίνα TV», ο γνωστός ανεξάρτητος χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, έχοντας πιθανώς οσμισθεί την εξέλιξη ή σαν κάτι να ήξερε, τόνισε πως «είναι ανάγκη οι κατακερματισμένες πατριωτικές δυνάμεις του τόπου να συνενωθούν υπό την ηγεσία μιας προσωπικότητας, για παράδειγμα, σαν αυτή του κ. Αλέξη Κούγια»!

Αφήστε λίγο τη φαντασία σας να… αυτοσχεδιάσει:

Ο Αλέξης αρχηγός κόμματος, ιδιοκτήτης ΠΑΕ, ποινικολόγος περιωπής. Ωραία  «μπάλα» θα βλέπουμε!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ