ΤΣΙΠΡΑΣ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε πολιτική συγκέντρωση της ΚΟΒ Γιάννουλης του ΚΚΕ μίλησε την Παρασκευή το απόγευμα ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κάλεσε σε ένταση της προσπάθειας, όχι μόνο για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος και την οικοδόμηση της συμμαχίας εργατών – αγροτών – ΕΒΕ – νεολαίας, αλλά και για να ανέβει η πολιτική πάλη τους με την προοπτική που προτείνει το ΚΚΕ και επεσήμανε ότι «ήμερα, που αποδείχτηκε περίτρανα, ότι καμία κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτού του συστήματος δεν μπορεί να το κάνει φιλολαϊκό, σήμερα που αποδεικνύεται πιο καθαρά, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που προεκλογικά έσπερνε αυταπάτες στο λαό, δεν ήταν τίποτα άλλο από μια σχεδιασμένη προσπάθεια της αστικής τάξης να προωθήσει με μια τέτοια κυβέρνηση, ότι αντιλαϊκό μέτρο δεν μπόρεσαν να περάσουν οι προηγούμενες, πρέπει να δυναμώσει αυτή προσπάθειά μας, για να μην περάσει ούτε η απογοήτευση, αλλά ούτε η νέα προσπάθεια εγκλωβισμού του από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και τη ΝΔ, σε ψεύτικα διλήμματα και υποσχέσεις, αλλά να συμπαραταχθεί με το ΚΚΕ και την πολιτική του πρόταση για την ριζική αλλαγή της κοινωνίας μας».

Αναφερόμενος στις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, υπογράμμισε ότι κανένας δεν μπορεί να μένει αδιάφορος. «Το συμφέρον μας είναι στον αγώνα ενάντια στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για να σταματήσει η χώρα μας να είναι ορμητήριο πολέμου με τις βάσεις του θανάτου και τη συμμετοχή της στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, όχι στο πλευρό των εκμεταλλευτών μας, ντόπιων και ξένων, αλλά κόντρα σ’ αυτούς. Να μην χύσουμε το αίμα μας για τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των εμπόρων όπλων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τ. Τσιαπλές τόνισε ότι «πραγματική φιλολαϊκή απάντηση στη σημερινή πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει με αλλαγή διαχειριστή, να φύγει ο Τσίπρας για να έρθει ο Μητσοτάκης ή να μείνει ο Τσίπρας για να μην έρθει ο Μητσοτάκης. Η πραγματική φιλολαϊκή απάντηση βρίσκεται στην πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

Γι’ αυτό χρειάζεται ένα κίνημα πολύ πιο μαζικό, οργανωμένο, ριζωμένο στους τόπους δουλειάς, που θα αμφισβητεί το σημερινό δρόμο ανάπτυξης. Θα έρχεται σε σύγκρουση με τις αυταπάτες του παρελθόντος, με τις λογικές του “μικρότερου κακού”.

Γι’ αυτό χρειάζεται πιο ισχυρό ΚΚΕ. Μόνο έτσι θα μπορούμε να εμποδίζουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικούμε την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, να καταργήσουμε όλους τους προηγούμενους αντιλαϊκούς νόμους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ