Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ “ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ” ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Στέλνοντας σαφές μήνυμα στους ενδιαφερόμενους για το δήμο Λαρισαίων, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για νίκη του κόμματος στις εκλογές και εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή τα εθνικά θέματα και την οικονομία ο γραμματέας Π.Ε της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης παραχώρησε την Κυριακή συνέντευξη τύπου,

στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στη Λάρισα.

«Δεν είμαστε εδώ για να μοιράσουμε χρίσματα, ωστόσο δεν θα επιτρέψουμε φαινόμενα του παρελθόντος στο δήμο Λαρισαίων, ξεκαθαρίζοντας προς όλους πως εκτός από το εγώ υπάρχει και το εμείς», ήταν το μήνυμα του «γαλάζιου» γραμματέα, ο οποίος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την ανοδική πορεία του κόμματος μιλώντας για 3η έδρα στη Λάρισα, ενώ παράλληλα δεν απέκλεισε τις συνεργασίες με άλλα κόμματα αλλά και την περίπτωση της αυτοδυναμίας.

«Η ΝΔ δεν χρειάζεται φανατικούς ψηφοφόρους αλλά πολλούς ψηφοφόρους για να επιτύχει την αυτοδυναμία», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Αυγενάκη, περιγράφοντας τα ψηφοδέλτια «ως ένα συνδυασμό εμπειρίας, διεύρυνσης και φρέσκου υλικού» και τονίζοντας πως το κόμμα «δεν λέει όχι σε συνεργασίες με δυνάμεις του ευρωπαϊκού και μεταρρυθμιστικού τόξου», επικεντρώνοντας στο νέο φορέα του Κινήματος Αλλαγής.

Νωρίτερα ο κ. Αυγενάκης έπλεξε το εγκώμιο της τοπικής ΝΟΔΕ κατατάσσοντάς την «στις τρεις πρώτες οργανώσεις της χώρας», ενώ μιλώντας για τα εθνικά θέματα και την οικονομία κατηγόρησε την κυβέρνηση για προχειρότητα.

«Η Ελλάδα οδεύει σε ένα 4ο μνημόνιο βρισκόμενη σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, ενώ ανασφάλεια στο εσωτερικό και τα εθνικά θέματα συν την οικονομία “βυθίζουν” τη χώρα αλλά και την κυβέρνηση», υποστήριξε ο κ. Αυγενάκης, προσθέτοντας πως η συγκυβέρνηση επέδειξε προχειρότητα τόσο στα ελληνοτουρκικά όσο και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Σε επίπεδο διμερών σχέσεων η επίσκεψη Ερντογάν έγινε εντελώς πρόχειρα, άποψή μας είναι πως στα εθνικά θέματα θα πρέπει να μιλάμε δυνατά και καθαρά μα ποτέ ακραία», κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.

Κλείνοντας ο κ. Αυγενάκης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα ελέγχου των Δήμων και των Περιφερειών μέσω της απλής αναλογικής, τονίζοντας πως «η ΝΔ δεν θα επιτρέψει να φέρουν το απόλυτο μπάχαλο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», ενώ αναφερόμενος στην εκλογή νέων οργάνων και το συνέδριο του κόμματος που θα ακολουθήσει το Δεκέμβριο περιέγραψε απόλυτα ενωτικό κλίμα αλλά και υλοποίηση των δεσμεύσεων του Κ. Μητσοτάκη «για μέλη που θα έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις».

«Ήδη 100.000 Νεοδημοκράτες είναι τακτοποιημένοι οικονομικά, σε μια πρωτοφανή και διάφανη διαδικασία», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης, ενώ ακολούθησε συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό και διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com