ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Συναυλίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα διοργανωθούν και φέτος, με πρωτοβουλία του παγκόσμιου Δικτύου  Ελασσονιτών “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας σε όλη τη Θεσσαλία , σε συνεργασία με το ΓΕΝ και τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού  , με  τη στήριξη Δήμων και άλλων Φορέων της Θεσσαλίας

και τίτλο “Μέρες Μουσικής” .

Οι φετινές συναυλίες, θα είναι αφιερωμένες σε έναν από τους μεγαλύτερους διαμορφωτές της νεώτερης Ελληνικής μουσικής ,στον Σταύρο Ξαρχάκο , με τη συμμετοχή εξαιρετικών σολίστ.

Την  καλλιτεχνική διεύθυνση της Μπάντας έχει ο Κερκυραίος μαέστρος κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος -Πλωτάρχης ΠΝ , που με την πρωτοτυπία και την ποιοτική του εργασία έχει απογειώσει τη φήμη της Μπάντας ΓΕΝ εντός και εκτός Ελλάδος και δίκαια θεωρείται μια από τις καλύτερες της Ευρώπης και σίγουρα η καλύτερη μπάντα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων .

Τα  κείμενα και την Αφήγηση στις συναυλίες έχει αναλάβει ο  Αλέξης Κωστάλας, ενώ σε όλες τις συναυλίες εμφανίζεται η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Χιώτογλου.

Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί οι εξής συναυλίες :

  1. Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 -Βόλος στο Θερινό Θέατρο Βόλου ‘Μελίνα Μερκούρη”,
  2. Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 -Τρίκαλα, Ανοιχτό Θέατρο Τρικάλων ,
  3. Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 – Λάρισα , Θερινό Κηποθέατρο “Αλκαζάρ”

Όπως είναι γνωστό η εξαιρετική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό ,καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο , αλλά ακόμα διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δημιουργώντας -και μέσα από την τέχνη- βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά και αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ