ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

Ανακοίνωση των εκλεγμένων της ΠΚΣ στα Δ.Σ. των φοιτητικών συλλόγων της Λάρισας που καλούν τους σπουδαστές να βγάλουν συμπεράσματα!

Από την πρώτη στιγμή του νέου εγκλήματος, δεκάδες φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα ενεργοποιήθηκαν άμεσα, συγκάλεσαν τα ΔΣ τους, πήραν αποφάσεις καταδίκης του πολέμου, οργάνωσαν κινητοποιήσεις τη Δευτέρα 16/4 αλλά και την Τρίτη, την Τετάρτη

ενώ και άλλες διάφορες αγωνιστικές πρωτοβουλίες είναι ακόμα σε εξέλιξη καταδικάζοντας τη νέα επιδρομή στη Συρία και απαιτώντας την απεμπλοκή της χώρας μας. Οι εκλεγμένοι στα ΔΣ με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» ήταν αυτοί που μπήκαν μπροστά σε αυτήν τη διαδικασία, ενημέρωσαν και κινητοποίησαν τους φοιτητές.
Τα χαράματα του Σαββάτου 14/4 οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, οι φονιάδες του ΝΑΤΟ, άνοιξαν νέο κύκλο αίματος στη Συρία. Η περιοχή μυρίζει μπαρούτι και η οσμή του φτάνει έντονη και απειλητική μέχρι και στη χώρα μας. Εξάλλου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει δώσει γη και ύδωρ στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, από τη Σούδα πολεμικά πλοία που φορτώνουν πυραύλους και σφυροκοπούν τη Συρία. Η μεγάλη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή και η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών φέρνουν πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Γιατί όσο νέος και άπειρος κι αν είναι κανείς, σίγουρα δεν μπορεί να θεωρήσει ότι δεν τον αφορά ο πόλεμος. Δεν μπορεί κανείς να εφησυχάζει με αυτήν τη νέα όξυνση στην περιοχή μας, σε μια περίοδο που βαίνουν κλιμακούμενοι οι ανταγωνισμοί για τον έλεγχο ενεργειακών πηγών, δρόμων, σφαιρών επιρροής. Γιατί τα θύματα των μακελάρηδων είναι πάντα οι λαοί.

Κι όμως εκτός από τον Σύλλογο Εστιακών Σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας σε όλους τους συλλόγους του ΤΕΙ και των δύο σχολών του ΑΕΙ της πόλης, οι συνδικαλιστές της ΔΑΠ (ΝΔ) όπως και του Ιού (ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΛΑΕ) που αναπτύσσει δράση στο Φ.Σ. Βιοχημείας δεν εμφανίστηκαν καν να συζητήσουν στα ΔΣ των συλλόγων ή αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν συνεδριάσεις λόγω «πολλών υποχρεώσεων» (όχι ότι είναι κάτι καινούργιο… ειδικά στο ΤΕΙ Λάρισας), δείχνοντας ξεδιάντροπη αδιαφορία για τους πυραύλους που σφυρίζουν δίπλα απ’ τα κεφάλια μας, για τους συμφοιτητές τους που κινδυνεύουν αύριο να γίνουν τα πρώτα θύματα της ιμπεριαλιστικής ανθρωποσφαγής! Θέλουν τους φοιτητές θεατές ή, ακόμα καλύτερα γι’ αυτούς, υποστηρικτές των δολοφονικών σχεδίων του ΝΑΤΟ. Αυτή τους η στάση υπαγορεύεται από την πολιτική τους θέση υπέρ του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που έχουν κατασφάξει τους λαούς. Εδώ ταυτίζονται πλήρως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που δίνει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές, μετατρέποντας τη χώρα μας σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο.

Οι δυνάμεις της ΔΑΠ (ΝΔ), του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της  ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΛΑΕ υπονόμευσαν με την στάση τους κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λάρισας ενάντια την επέμβαση στη Συρία καθώς και το αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε την Τετάρτη 18/4 στην κεντρική πλατεία της πόλης από το ΕΚΛ, εργατικά σωματεία, την Επιτροπή Ειρήνης, τον σύλλογο Εστιακών και άλλους φορείς που συμμετείχαν. Όπως έκαναν και πανελλαδικά οι συγκεκριμένες παρατάξεις έλαμψαν διά της απουσίας τους από τις διαδηλώσεις των φοιτητών και των συλλόγων τους, των μαθητών, των εργατικών σωματείων.

Η κυβέρνηση ενοχλήθηκε σφόδρα από την άμεση καταδίκη του νέου πολεμικού χτυπήματος, από τα δυναμικά μπλοκ των φοιτητών και μαθητών που βροντοφώναζαν «έξω το ΝΑΤΟ, να κλείσουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις». Γι’ αυτό εξάλλου τους υποδέχτηκε με ΜΑΤ, χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, στέλνοντας νέους στα νοσοκομεία. Γι’ αυτό σέρνει στα δικαστήρια δύο φοιτητές με ανυπόστατες κατηγορίες, με στόχο την τρομοκράτηση ευρύτερα όποιου πάει να σηκώσει κεφάλι ενάντια στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού. Γι’ αυτό υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια το άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, του Αμερικανού Προέδρου που έριξε τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι και πρωτοδοκίμασε τις ναπάλμ στα βουνά της Ελλάδας, όντας «διαβολικά καλός» για τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας, όπως τώρα θεωρεί η κυβέρνηση τον Τραμπ…

Κι επειδή η στάση όλων κρίνεται και οι φοιτητικές εκλογές πλησιάζουν, θα γίνουν μέσα στο Μάη, οι φοιτητές πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Πρέπει να γυρίσουν την πλάτη τους σ’ αυτές τις δυνάμεις. Δεν μπορούν να έχουν τέτοιους εκπροσώπους, που αδιαφορούν για τους ίδιους τους συμφοιτητές τους, που αδιαφορούν για τη φωτιά του πολέμου που φουντώνει στη γειτονιά μας. Δεν πρέπει να εμπιστευτούν τις δυνάμεις που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αναπαράγουν την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, η οποία θέλει το λαό εφησυχασμένο και απροετοίμαστο, όσο εμπλέκει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. «Μαύρο» στις δυνάμεις που σφυρίζουν αδιάφορα όταν οι πύραυλοι των ιμπεριαλιστών μακελεύουν τους λαούς… Ψήφος ανατροπής των μέχρι τώρα συσχετισμών στους συλλόγους και αγωνιστικής, μαχητικής διεκδίκησης για τη σπουδές και την ζωή που μας αξίζει, είναι η ψήφος στην «Πανσπουδαστική ΚΣ»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ