ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΛΑΪΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ” ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ – ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Χορίαμβος”, το Δίκτυο Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την ανάπτυξη της Επαρχίας Ελασσόνας-«Κέντρο Τέχνης, Λόγου και Κοινωνικής Δράσης» και οι Εκδόσεις “ΛΕΙΜΩΝ” διοργανώνουν Πνευματική Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου  “Λαϊκή ποίηση από την Επαρχίας Ελασσόνας”,

των συγγραφέων Κώστα Γ. Σαχινίδη και Ευαγγελίας Ράπτου-Στεργιούλα.

Η Εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή, 29 Απριλίου 2018, ώρα 7 μ.μ., στη Λάρισα, Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου ΄΄Χορίαμβος΄΄, Γαληνού 5 και Φαρμακίδου, τηλ.2411101963, με ομιλητές τους:

  • Μηνά Αλ. Αλεξιάδη, Ομότιμο Καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Η Επιστήμη της Λαογραφίας, η λαϊκή ποίηση και το βιβλίο των Κώστα Γ. Σαχινίδη και Ευαγγελίας Ράπτου-Στεργιούλα για την Ελασσόνα.
  • Κώστα Δ. Κονταξή, Επίκουρο Καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα: «Αναγωγή στις ρίζες. Ένα πολύτιμο βιβλίο για τη λαϊκή ποίηση της περιοχής Ελασσόνας των Κώστα Γ. Σαχινίδη και Ευαγγελίας Ράπτου-Στεργιούλα».

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Σωτήρης Πολύζος.

Ποιητικά κείμενα θα απαγγείλουν οι:

Αθηνά Αποστολοπούλου, εκπαιδευτικός

Ιορδάνης Κουρκλίδης, λαϊκός στιχουργός

Αλέξανδρος Παρλάντζας, λαϊκός ποιητής

Οι συγγραφείς-επιμελητές του βιβλίου θα χαιρετίσουν και θα συζητήσουν με τους ακροατές.

Θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό πρόγραμμα από  τους: Διονύση Ευαγγέλου (κιθάρα-φωνή), Βασίλη Γεωργάκη (λαούτο-φωνή), Διονύση Παναγιώτου (γκάϊντα), Παναγιώτη Ευαγγέλου (ηλεκτρική κιθάρα), Θανάση Παπανάτσιο (ντραμς) και Γιάννη Γεωργάκη (μπάσο).

Η ίδια Εκδήλωση θα γίνει και στην Ελασσόνα το Σάββατο, 28 Απριλίου 2018, ώρα 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Ελασσόνας, με τους ίδιους ομιλητές και  συντονιστή της συζήτησης τον φιλόλογο Βασίλη Ζαρζώνη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ