Δ. ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ενδιαφέρουσα εσπερίδα για τη μαθητεία παρουσία του υφ. Παιδείας πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα

«Η στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης είναι κυβερνητική επιλογή και κύριος στόχος είναι να γίνει ελκυστική σε ορατό ορίζοντα».

Με αυτά τα λόγια ο υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης χαιρέτισε τις εργασίες εσπερίδας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και τίτλο «ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΙ; Εκπαίδευση, ασφαλής ένταξη και γνωριμία με την αγορά εργασίας».

Μιλώντας νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο αρμόδιος υφυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη αναβάθμισης των ΕΠΑΛ, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις συνενώσεις σε επίπεδο Θεσσαλίας εξέφρασε την ελπίδα πως το σχετικό χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί, υπογραμμίζοντας πως «οι όποιες αλλαγές θα γίνουν με την ευρύτερη συναίνεση».

«Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση, προβολή και υποστήριξη του θεσμού του Μεταλυκειακού Έτους –Τάξη Μαθητείας και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, αφού το Υπουργείο Παιδείας  δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εργασιακή προοπτική των αποφοίτων των ΕΠΑΛ,  στην ομαλή και ασφαλή είσοδο τους στην αγορά εργασίας καθώς  και τη στήριξη τους μετά την απόκτηση του απολυτηρίου και του πτυχίου τους, συμβάλλοντας στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους», τόνισε από την πλευρά της η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελ. Αναστασοπούλου, η οποία στάθηκε ιδιαίτερα στην εφαρμογή και υλοποίηση του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑΛ.

«Πρόκειται για επιδοτούμενο πρόγραμμα που παρέχει αμοιβή, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, συντελεί στην αναβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων τους, οδηγεί σε πτυχίο επιπέδου 5 μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους από τον ΕΟΠΠΕΠ και τελεί υπό την εποπτεία των ΕΠΑ.Λ», περιέγραψε το σχετικό πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκπαιδευτικοί, μαθητές αλλά και εκπρόσωποι φορέων, επισημάνθηκε από όλους η ανάγκη αναβάθμισης αλλά και ενίσχυσης του κοινωνικού ρόλου της επαγγελματικής εκπαίδευσης, ενώ το συντονισμό της εσπερίδας είχε ο διευθυντής του 2ου ΣΔΕ των Φυλακών Λάρισας Γ. Τράντας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ