ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Η Τοπική Διοίκηση Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) και ο Δήμος Τεμπών, αντιλαμβανόμενοι τις σύγχρονες προκλήσεις τις ηλεκτρονική εποχής που ζούμε και τους κινδύνους του διαδικτύου, και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, πραγματοποίησαν την Δευτέρα 23 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων

του Γυμνασίου-Λυκείου Συκουρίου, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ», παρουσία κοινού (150) ατόμων περίπου, με ομιλητές στελέχη της Υποδ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Οι ομιλητές, επικεντρώθηκαν στην ενημέρωση για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες. Παρουσιάστηκαν δε οι βασικές «παγίδες» του διαδικτύου, τονίζοντας «ΝΑΙ» στο Διαδίκτυο αλλά με προσοχή στην χρήση του και στο τέλος της παρουσίασης δόθηκε χρόνος στους παρευρισκομένους για υποβολή ερωτήσεων.

Ενδεικτικά, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, στην ηλεκτρονική αποπλάνηση ανηλίκων γνωστή και ως grooming, αναφερόμενοι  στα «αρπαχτικά του Ίντερνετ» ως είναι γνωστοί οι ενήλικες που προσπαθούν να αποπλανήσουν ανήλικους. Αναφορά έγινε και στον διαδικτυακό εκφοβισμό γνωστό και ως cyber bullying. Αναφερόμενοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν γνωστό στους  χρήστες του Facebook, πως ότι προσωπικό τους ανεβάζουν δεν είναι πλέον δικό τους και πόσο επικίνδυνο είναι το check-in.

Βασική συμβουλή τους προς τους εφήβους για την πρόληψη του ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι να συζητούν με τους γονείς τους, ότι τους απασχολεί σχετικά με την διαδικτυακή τους ζωή.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν,  ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.), κ. Αχιλλέας Καλαμπούκας και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Υποστράτηγος κ. Ιωάννης Τόλιας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ