ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΠΑ

Ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών του σχολείου στο πλαίσιο του προγράμματος “Kinds Saves Lives” από το Ταγματάρχη – Ιατρό καρδιολόγο κ. Χαράλαμπο Παρίση Διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου και υπεύθυνο του προγράμματος με θέμα: «Αντιμετώπιση της Καρδιακής Ανακοπής –

ΚΑΡΠΑ» πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Δομένικου.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συλλόγου διδασκόντων για την καλύτερη ενημέρωση των μαθητών αλλά και των ιδίων των εκπαιδευτικών. Ο κ Παρίσης αφού ανέλυσε τι είναι καρδιακή ανακοπή , πως μπορούμε να την καταλάβουμε και πόσο σημαντική είναι η παροχή των πρώτων βοηθειών για τη ζωή του παθόντος ,στην συνέχεια παρουσίασε τις ενέργειες τις οποίες θα πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον παθόντα χρησιμοποιώντας ανθρώπινες κούκλες. Ακολούθησε πρακτική εξάσκηση των μαθητών στην παροχή βοήθειας.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή την ενημέρωση και με τις ερωτήσεις τους στο τέλος έλυσαν τις όποιες απορίες είχαν .
Ο διευθυντής και καθηγητές ευχαριστούν τους κ.κ. Χαράλαμπο Παρίση και Κωνσταντίνο Οικονόμου Ταγματάρχη Υγειονομικού του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου για την πληρέστατη ενημέρωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ