ΤΟ ΕΚΛ ΖΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Κέντρου που διαπιστώνει σημαντικές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε εργοτάξια

Το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά δρόμους της Λάρισας, γίνονται από τεχνικές εταιρείες, εργασίες υπογειοποίησης δικτύων του ΟΤΕ, άλλων υπηρεσιών και ασφαλτόστρωσης, οι οποίες όμως σε αρκετές περιπτώσεις όπως μας κατήγγειλαν εργαζόμενοι, χρησιμοποιούνται ως χειριστές μηχανημάτων,

εργαζόμενους χωρίς σχετικό δίπλωμα, με κίνδυνο για την ασφάλειά τους.

Το ΕΚΝΛ, απευθύνθηκε με έγγραφό του στο αρμόδιο τμήμα της επιθεώρησης εργασίας για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία και διενεργήθηκε ένας μικρός έλεγχος. Ωστόσο τα προβλήματα είναι πολλά και οι έλεγχοι λιγοστοί.

Το ΕΚΝΛ θεωρεί επίσης εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι το αρμόδιο τμήμα της επιθεώρησης εργασίας για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία, θα λαμβάνει από εδώ και πέρα υπόψη μόνο τις ηλεκτρονικές καταγγελίες στην ιστοσελίδα της για προβλήματα σε εργασιακούς χώρους και θα απορρίπτει κάθε έγγραφη ή προφορική καταγγελία συνδικαλιστικής οργάνωσης ή μεμονωμένου εργαζόμενου, σύμφωνα με εντολή του υπουργείου εργασίας.

Το ΕΚΝΛ ζητά την άμεση επαναφορά των γραπτών και προφορικών καταγγελιών συνδικάτων και εργαζομένων και την πραγματοποίηση συχνών και ουσιαστικών ελέγχων τόσο σε τεχνικά έργα, όσο και σε άλλους εργασιακούς χώρους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ