Η AUDI ΑΝΑΚΑΛΕΙ 1,16 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Η Audi ανακαλεί 1,16 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως. Η ανάκληση γίνεται λόγω προβλημάτων της ηλεκτρικής αντλίας νερού, που μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και πυρκαγιά.

Η ανάκληση αφορά  σε μοντέλα A4, Α5, Q5 και Α6, ορισμένα από τα οποία κατασκευάστηκαν μέχρι και το 2017. Πέρσι είχε γίνει άλλη ανάκληση με παρόμοια αιτία.

Η ηλεκτρική αντλία νερού του κινητήρα σε αυτά τα αυτοκίνητα μπορεί να υπερθερμανθεί ή να βραχυκυκλωθεί λόγω της υγρασίας, πράγμα που ίσως δημιουργήσει κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την Audi, η ανάκληση αφορά σε μοντέλα A5 sedan, A5 Cabriolet και Q5 που κατασκευάστηκαν από το 2013 έως το 2017. Επίσης σε Α6 του 2012-2015, καθώς και σε Α4 sedan και A4 Allroad του 2013-2016 με κινητήρα βενζίνης 2.0 TFSI.

H Audi λέει ότι θραύσματα και σκουπιδάκια από το σύστημα ψύξης μπορεί να φράξουν την αντλία, αλλά δεν έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα ή τραυματισμός που να σχετίζεται με το θέμα.

Η ανάκληση δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα σε όλες τις χώρες, αλλά στις ΗΠΑ τα προβληματικά εξαρτήματα θα αντικαθιστώνται δωρεάν από τους ντίλερς της Audi, όταν είναι διαθέσιμα τα νέα.

drive.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ