ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η Αστυνομία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης του διπλού φονικού της περασμένης εβδομάδας στη Λευκωσία και πολύ σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα στις έρευνες που διεξάγονται, τόνισε ο υπαρχηγός, Κύπρος Μιχαηλίδης.

Όπως διαβεβαίωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η Αστυνομία έχει σενάριο, υπόπτους και κίνητρα. Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της Αντιτρομοκρατικής Άσκησης «ΤΡΙΤΩΝΑΣ 2018» στη Λεμεσό, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως η ανακριτική ομάδα έχει ενισχυθεί και αυτή τη στιγμή εργάζονται 12 – 15 άτομα για το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Η Αστυνομία εργάζεται μεθοδικά, με αντικειμενικό, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό σε μια προσπάθεια να εξιχνιαστεί αυτή η σοβαρή υπόθεση», είπε και σημείωσε πως ο ίδιος δεν πιστεύει στο τέλειο έγκλημα για αυτό αισιοδοξεί ότι στο τέλος της ημέρας η υπόθεση αυτή θα εξιχνιαστεί.

Ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους ανακριτές γιατί έχει επιστρατευθεί το καλύτερο υλικό που διαθέτει η Αστυνομία και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμπιστευτούν την Αστυνομία και τους ανακριτές γιατί είναι όλοι έμπειροι, μπορούν και ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Απαντώντας σε σχόλιο πως όσο περνούν οι ημέρες τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα εξιχνίασης, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως είναι όντως κρίσιμες οι πρώτες ώρες ενός σοβαρού εγκλήματος, «αλλά αισιοδοξούμε ότι τα πράγματα στο τέλος θα πάρουν το δρόμο τους. Ήδη έχουν πάρει το δρόμο τους, αλλά αισιοδοξούμε ότι η υπόθεση αυτή θα εξιχνιαστεί», πρόσθεσε.

Εμπιστευτείτε μας, σας λέω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και κάποια μεμονωμένα περιστατικά και μεμονωμένες επικρίσεις τις αντικρούουμε, αλλά -αντιλαμβάνεστε- δεν μπορούμε να βγούμε ανοιχτά και να απαντήσουμε, γιατί έχουμε απαντήσεις σε όλα…», κατέληξε.

Η ματωμένη πιτζάμα

Μία πιτζάμα, με μερικές κηλίδες αίματος, η οποία βρέθηκε καλά κρυμμένη στο σπίτι του άτυχου ζεύγους Χατζηγεωργίου στην οδό Ζαλόγγου στη Λευκωσία κρίνεται ως το σημαντικότερο μέχρι τώρα τεκμήριο που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές του διπλού φονικού, οι οποίοι και αισιοδοξούν ότι σύντομα θα είναι κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Σύμφωνα με το politis.com.cy, η πιτζάμα με τις κηλίδες αίματος που βρέθηκε έχει σταλεί για εργαστηριακές εξετάσεις.

«Είναι ίσως μία από τις πιο μπερδεμένες και δύσκολες υποθέσεις που κλήθηκα να διερευνήσω, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο», ανέφερε μέλος της ανακριτικής ομάδας που διερευνά την υπόθεση. Άλλο ηγετικό στέλεχος της Αστυνομίας, με εμπειρία στις ποινικές ανακρίσεις, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αργά ή γρήγορα οι έρευνες θα αποδώσουν. Προσέθεσε, μάλιστα, με νόημα: «Τελικά, δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι

Αρχές γνωρίζουν το δολοφόνο του άτυχου ζευγαριού και το μόνο που απομένει είναι να τον «δέσουν».

Κομμάτια του παζλ

Πέρα, όμως, από τα σενάρια που δίνουν και παίρνουν, υπάρχουν κάποια στοιχεία που αρχίζουν σιγά – σιγά να συνθέτουν το παζλ της όλης υπόθεσης:

– Η δολοφονία του ζεύγους Χατζηγεωργίου έγινε εντός του υπνοδωματίου, όπου βρέθηκαν και τα δύο πτώματα, για αυτό και το πάτωμα ήταν πλημμυρισμένο στο αίμα, ενώ κηλίδες αίματος βρέθηκαν και στους τοίχους.

– Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο κρεβάτι της. Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί συνηγορούν στο ότι δέχθηκε πρώτη χτύπημα με το φονικό όργανο, σε σημείο του σώματός της όπου δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

– Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε πεσμένος μπρούμυτα στο δάπεδο, μέσα σε λίμνη αίματος. Ο δράστης, ή οι δράστες, τον αιφνιδίασαν. Τα στοιχεία τόσο από τη σκηνή όσο και από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις τείνουν να καταδείξουν ότι δέχθηκε τα πρώτα χτυπήματα όρθιος. Ενδεχομένως, εισερχόμενος στο υπνοδωμάτιο. Δεν εντοπίστηκαν πάντως πισώπλατες μαχαιριές, όπως έχει γραφεί. Ο Χατζηγεωργίου επιχείρησε σε κάποια από τα πρώτα χτυπήματα να αντιδράσει και σε αυτό συνηγορεί και ο εντοπισμός ενός ή δύο αμυντικών τραυμάτων.

– Το βέβαιο είναι ότι οι δολοφονίες έχουν μεταξύ τους κάποια διαφορά χρόνου. Ωστόσο, αυτός ο χρόνος δεν είναι μεγάλος, έτσι ώστε να μπορεί να εντοπισθεί από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις και τις επιστημονικές αναλύσεις.

– Ο 15χρονος γιος ήταν από τους πρώτους που μίλησε με τους αστυνομικούς ανακριτές τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης. Ως γνωστό πρόβαλε τη θέση ότι οι κουκουλοφόροι που εισήλθαν στο σπίτι τους, αφού τον διαβεβαίωσαν ότι δεν θα του κάνουν κακό, τον κλείδωσαν σε μια μικρή αποθήκη από την οποία κατάφερε να αποδράσει και να καταφύγει σε γειτονικό σπίτι. Ο ανήλικος υποστήριξε ότι κατάφερε να «ανοίξει» (σ.σ. στραβώσει) δύο φυλλαράκια (περσίδες) από την πορτούλα αλουμινίου της αποθήκης και να φθάσει με αυτό τον τρόπο το χέρι του στο κλειδί για να την ξεκλειδώσει. Με αυτόν τον ισχυρισμό δικαιολόγησε και το γδάρσιμο που είχε στο πάνω μέρος της δεξιάς παλάμης του.

– Όταν ο μικρός κατάφερε, όπως ισχυρίζεται, να διαφύγει σε γειτονικό σπίτι ήταν χωρίς επαρκή ρουχισμό. Γείτονες του έδωσαν δικά τους ρούχα για να μην κρυώνει.

– Τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του μικρού, ήτοι ένα κινητό τηλέφωνο και ένας φορητός υπολογιστής, είναι στη διάθεση των ανακριτών από το πρωί της Κυριακής, με τη σύμφωνη γνώμη και του δικηγόρου της οικογενείας.

cnn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ