ΔIΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δείτε τι αναφέρουν στην επιστολή τους που κοινοποίησαν στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου από την έναρξη της θητείας μας ξεκινήσαμε ένα αγώνα-στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας- προκειμένου να βοηθήσουμε την Διεύθυνση του σχολείου στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Από την πρώτη στιγμή στην ατζέντα του συλλόγου ως πρωτεύοντα θέματα τοποθετήθηκαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις με προβλήματα που έχουν να κάνουν με το σοβάτισμα, το βάψιμο κυρίως των εξωτερικών τους χώρων, τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, την βελτίωση του θερμοκηπίου και κυρίως του χώρου που εδράζει τις τουαλέτες των μαθητών.

Για τα παραπάνω προβλήματα ενημερώθηκε προφορικά και γραπτά η σημερινή Δημοτική Αρχή. Μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι παρόλο που οι προφορικές και γραπτές οχλήσεις μας γίνονται εδώ και μήνες, έως σήμερα δεν έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στα θέματα για τα οποία ενημερώθηκε. Κατόπιν τούτου αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ του Συλλόγου η αποστολή της παρακάτω επιστολής στους φορείς της αντιπολίτευσης προκειμένου να ενημερωθούν για τις μέχρι τώρα ενέργειες του Συλλόγου μας:

«Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου απευθυνόμαστε και σε εσάς προκειμένου να ενημερωθείτε για τα προβλήματα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα καθώς και για τις ενέργειες του οργάνου μας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, ώστε να βελτιώσει το εκεί περιβάλλον των παιδιών μας.

Προς τούτο σας επισυνάπτουμε αντίγραφα επιστολών μας προς την Δημοτική αρχή του τόπου μας, καθώς και προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσα από τις οποίες ζητήσαμε την βοήθειά τους στον αγώνα μας για αυτή την βελτίωση. Επίσης επισυνάπτονται φωτογραφίες προκειμένου «ιδίοις όμμασι» να αντιλήφθητε μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα παιδιά μας.

Δυστυχώς έως σήμερα που οδεύουμε προς το τέλος της σχολικής χρονιάς, δεν υπήρξε ευαισθητοποίηση και παράλληλα σοβαρή αντιμετώπιση των θεμάτων από τους αρμόδιους- υπευθύνονς ούτε είχαμε τις απαραίτητες απαντήσεις στις οχλήσεις μας, προφορικές και γραπτές.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι η ενημέρωση μέσα από τα επισυναπτόμενα έγγραφα θα είναπληρέστατη και θα σας ευαισθητοποιήσει καθιστώντας σας αρωγούς στον αγώνα μας. Έναν αγώνα τον οποίο δεν θα σταματήσουμε, τονίζοντας ότι δεν διαπραγματευόμαστε για οτιδήποτε αφορά το καλό των παιδιών μας, έστω και αν έχουμε κατηγορηθεί για… μικροπολιτική!!

Υ.Γ Ως γονείς δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα φτάναμε σε σημείο να παρακαλάμε να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι με τα αυτονόητα. Αν είναι δυνατόν εν έτει 2018 σχολείο χωρίς κατάλληλες τουαλέτες».

Επίσης είναι απορίας άξιο ότι στην έλευση του κ. Υφυπουργού Παιδείας ο σύλλογος δεν ενημερώθηκε και δεν καλέστηκε. Μόνο ο Πρόεδρος του συλλόγου .που τελευταία στιγμή ενημερώθηκε από τοπικό κανάλι, ότι πραγματοποιείται επίσκεψη του κ. Υφυπουργού Παιδείας στο ΕΠΑΛ Τυρνάβου, κατευθύνθηκε άμεσα στο σχολικό συγκρότημα προκειμένου να έρθει σε επαφή με τον κ. Υφυπουργό για να του κάνει γνωστά τα ήδη υπάρχοντα σοβαρά προβλήματα που βιώνουν καθημερινά μαθητές και καθηγητές. Δεν μπόρεσε όμως να έρθει σε άμεση επαφή με τον κ. Υφυπουργό αλλά και με μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε ότι το κτίριο που στεγάζει τις τουαλέτες των παιδιών ήτανε κλειδωμένο!

Δυστυχώς λοιπόν, διαφαίνεται ότι η μη ενημέρωσή του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου στην επίσκεψη του κ. Υφυπουργού Παιδείας υποδηλώνει προσπάθεια «φίμωσης» και «περιθωριοποίησης μας». Αλήθεια (!) για ποιο λόγο ένα Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δεν ενημερώνεται και δεν προσκαλείται, ώστε να παρευρίσκεται η πλειοψηφία των μελών του στην επίσκεψη του κ. Υφυπουργού Παιδείας σε ένα σχολείο; Για ποιο λόγο το κτίριο των τουαλετών ήταν κλειδωμένο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου; Για ποιο λόγο παραγκωνίστηκε ι^=«3ϊ8^ίή3Γήθηκε η «φωνή» μας;

Τα συμπεράσματα δικά σας !!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ