ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΒΑΔΙΩΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Κατερίνης ” Ο Γεωργάκης Ολύμπιος” , με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Κατσίκη , διοργάνωσε ημερίδα την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, στην έδρα του Συλλόγου στην Κατερίνη,  με επίσημο  προσκεκλημένο  το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», του οποίου ο σύλλογος είναι ιδρυτικό μέλος από το 2007.

Η εκδήλωση, συντονιστής της οποίας ήταν ο κ. Γεώργιος Ράπτης, Εκπαιδευτικός- Συγγραφέας -Ερευνητής, εντάσσεται στις  μεγάλες επετειακές εκδηλώσεις του ιστορικού Συλλόγου Λιβαδιωτών Κατερίνης, σε όλη τη διάρκεια του 2018 ,που φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, αλλά και συνεχούς προσφοράς στον τόπο.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να  αναδειχτεί ο σημαντικός ρόλος των εθελοντικών οργανώσεων στον Πολιτισμό και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της χώρας.

 

Στην εισήγηση του ο πρόεδρος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κων. Σκριάπας  που είχε θέμα:   « Ο ρόλος των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών στη βιώσιμη ανάπτυξη»  παρουσίασε   όλη τη φιλοσοφία της συνένωσης των δυνάμεων των Εθελοντικών Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών  (πολιτιστικών , περιβαλλοντικών ,επιστημονικών συλλόγων , ΑΜΚΕ,κ.α΄)  ,μέσα από τη δημιουργία Δικτύων , προκειμένου το παραγόμενο αποτέλεσμα πάνω σε θέματα Πολιτισμού ,Περιβάλλοντος ,Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Οικονομίας , να συμβάλει στην ανάπτυξη μιας περιοχής .

Στη συζήτηση αναλύθηκαν διεξοδικά οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που μπορούν να πάρουν οι εθελοντικοί φορείς, πάνω στα μείζονα θέματα που απασχολούν τις τοπικές -και όχι μόνο- Κοινωνίες ,έτσι ώστε να δημιουργούνται όλες εκείνες οι δυνάμεις ,οι οποίες μπορούν να αναδείξουν την ιστορία ,τον πλούτο και τα δυνατά σημεία μιας περιοχής (Marketing τόπου)  ,έτσι ώστε αυτός να μετατραπεί σε έναν τόπο προορισμού και να συμβάλει προοδευτικά στην πρόοδο και στην ανάπτυξη.

Ο Σύλλογος στην εκδήλωση αυτή τίμησε τους πρώην  βουλευτές Χρήστο Καζακλάρη, Αντώνη Καρπούζα, Παντελή Τσερτικίδη, Θανάση Παπαγεωργίου, Γεώργιο  Κωνσταντόπουλο και τον νυν βουλευτή Κώστα Κουκοδήμο,  για τη διαρκή συμπαράσταση στο Σύλλογο στην  υλοποίηση των σκοπών του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους το Δ.Σ. του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Κατερίνης ,αντιπροσωπείες της Εστίας Πιερίδων Μουσών, του Λυκείου Ελληνίδων και άλλων Πολιτιστικών Φορέων και καλλιτεχνών,  εκπρόσωποι βουλευτών και πολύς κόσμος.

Ο εορτασμός των 100 χρόνων του ιστορικού Συλλόγου θα συνεχιστούν και επόμενος καλεσμένος , την Κυριακή 29 Απρίλιου 2018 και ώρα 11.00 π.μ. είναι ο Γ. Συννεφάκης, καθηγητής Αρχιτεκτονικής στο Α.Π.Θ. και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης με θέμα «ΤΟ Λιβάδι της  Χαρμολύπης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ