ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Στην καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στη Λάρισα επέμειναν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας στο πλαίσιο αποψινής συνεδρίασης, ενώ στην εισήγησή του ο Έκτορας Νασιώκας πρότεινε την ολική εφαρμογή ακόμη και σε χώρους διασκέδασης με ορχήστρα και χωρητικότητα

άνω των 300 ατόμων.

«Χρειάζεται συνέπεια και συνέχεια για την εφαρμογή του νόμου, ενώ για την παράβασή του ευθύνονται καταστηματάρχες αλλά και οι ίδιοι οι καπνιστές», τόνισε ο κ. Νασιώκας, ο οποίος περιέγραψε «κρυφτούλι» μετά την ολοκλήρωση του ωραρίου της δημοτικής αστυνομίας, ενώ παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της πρόληψης, της ενημέρωσης αλλά και της συνεργασίας με το σωματείο καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος.

«Το κλίμα είναι ώριμο για την εφαρμογή του μέτρου, ωστόσο η γενικότερα θετική στάση του σωματείου δεν αγγίζει όλα τα μέλη του», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Καλογιάννη, ο οποίος έσπευσε να συμπληρώσει πως «από αύριο το πρωί τέρμα το τσιγάρο στο δημαρχείο»!

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ανακοινώθηκε η διαμόρφωση δικτύου δημάρχων με στόχευση την τήρηση του νόμου και την ενημέρωση των πολιτών και η άμεση πραγματοποίηση σχετικής συνάντησης, ενώ όπως έγινε γνωστό για μικρό ακόμη χρονικό διάστημα θα συνεχισθεί η ενημέρωση για να ακολουθήσουν διοικητικά μέτρα και αστυνόμευση.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο δήμαρχος Λαρισαίων ενημέρωσε το σώμα πως συζητήθηκε η περιοδική εμφάνιση συνεργείων για ελέγχους μετά το ωράριο της δημοτικής αστυνομίας, ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Αντ. Πράπα που πρότεινε τα ίδια τα μαγαζιά να αποφασίσουν διαμορφώνοντας το χώρο τους για καπνιστές ή μη.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ