ΣΠΕΙΡΑ ΜΕ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΕΚΛΕΒΕ ΣΩΡΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑ

Στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας, η οποία διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Δομοκού, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής σπείρας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές

της Φθιώτιδας, Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Μετά από κατάλληλη συλλογή, ανάλυση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας δύο (2) μελών της σπείρας. Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας 39 και 19 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι δράστες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούλιο του έτους 2016, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη έντεκα (11) συνολικά κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, ως ακολούθως:

  • Δύο κλοπές σε περιοχές του Νομού Φθιώτιδας.
  • Έξι κλοπές σε περιοχές του Νομού Λάρισας.
  • Δύο κλοπές σε περιοχές του Νομού Τρικάλων.
  • Μία κλοπή σε περιοχή του Νομού Καρδίτσας.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας αρχικά προέβαιναν στην κατόπτευση των υποψήφιων «στόχων» τους και ακολούθως, με την χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, παραβίαζαν και αφαιρούσαν τα οχήματα, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.

Γίνεται μνεία ότι χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριό» τους περιοχή του Τυρνάβου Λάρισας, ενώ η παράνομη και εξακολουθητική δράση τους εκδηλωνόταν πρώτες πρωινές ώρες, κατά την ώρα που οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αναπαύονταν, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο χρόνο για την άμεση μεταφορά των κλεμμένων οχημάτων, σε ασφαλής για αυτούς χώρους, πριν την ενημέρωση και κινητοποίηση των Διωκτικών Αρχών.

Επισημαίνεται δε ότι κύριοι «στόχοι» τους αποτελούσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, συγκεκριμένων μαρκών, γεγονός που καταδεικνύει εξειδικευμένη μεθοδολογία δράσης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο 39χρονος είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές ως αρχηγικό μέλος εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει περισσότερες από (80) κλοπές Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας και Μακεδονίας.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεση της σπείρας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των μελών της και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ