ΈΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ: “ΓΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ” ΣΤΟ ΜΥΛΟ

Τη Τρίτη 8 Μαΐου και ώρα 20:00, εγκαινιάζεται στο Μύλο του Παπά η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Φωλίνα με τίτλο «Γη των ανθρώπων», υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.

Πηγή έμπνευσης για την εικαστική έκθεση αποτέλεσε το ομότιτλο λογοτεχνικό βιβλίο του συγγραφέα Αντουάν Ντε Σεντ –Εξιπερί.

Ο ζωγράφος βρισκόμενος στο μονοπάτι της αναζήτησης της προσωπικής του εκφραστικότητας, εξερευνεί την τέχνη των πρωτόγονων και δημιουργεί τη δική του σύγχρονη εικαστική πραγματικότητα.

Η τέχνη του δανείζεται φόρμες από προϊστορικούς λαούς, είναι πληθωρική και πολύπλευρη. Το έργο του συντίθεται από έντονα στοιχεία του δυτικού πριμιτιβισμού, ενώ χαρακτηριστική είναι η ευαισθησία και η ένταση που δίνει στο χρώμα, στη γραμμή και στην υφή. Επίκεντρο του ενδιαφέροντος του, ο άνθρωπος.

Την επιμέλεια της έκθεσης, έχει η ιστορικός τέχνης και εικαστικός Αντιγόνη Καψάλη.

Ο Στέφανος Φωλίνας ζει και εργάζεται στα Τρίκαλα. Είναι περιβαλλοντολόγος – χαρτογράφος και

έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πρόκειται για την τέταρτη ατομική του έκθεση, ενώ έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίγραφα δύο έργων που θα παρουσιαστούν στην έκθεση, τα “Θεσσαλικά άλογα” και οι “Θεσσαλές”, κοσμούν τις ανακαινισμένες αίθουσες του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει από Τρίτη 8/5 έως Παρασκευή 18/5

 

Μύλος του Παππά Γεωργιάδου 53, Λάρισα

Διάρκεια: 8 εως 18 Μαΐου 2018

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα εως Σάββατο, 9π.μ – 9μ.μ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ