Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΑΘ. ΝΤΟΥΓΚΟΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΙΚΡΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με κύριο στόχο να συνδράμει στην ανάπτυξη και την ενίσχυση των Μικρών Οινοποιητικών Επιχειρήσεων ιδρύθηκε o Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ).

Η ιδέα της δημιουργίας ενός συνδέσμου μικρών οινοποιών γεννήθηκε το 2017 όταν μια ομάδα οινοποιών  οραματίστηκε την περαιτέρω εξάπλωση του ελληνικού κρασιού και του αμπελώνα του με κριτήριο την  ανάδειξη των ελληνικών terroir, ποικιλιών και κρασιών, ενώ στο Δ.Σ πρόεδρος ανέλαβε ο γνωστός Λαρισαίος οινοποιός Θάνος Ντούγκος.

«Τα τελευταία 3-4 χρόνια μέσα από συζητήσεις και επαφές με οινοποιούς διαπιστώθηκε η ανάγκη συσπείρωσης των πιο ποιοτικών παραγωγών με υψηλές απαιτήσεις και δικιά τους φιλοσοφία πάνω στο κρασί, ενώ κύριος στόχος μας παραμένει η εξωστρέφεια αλλά και η δημιουργία σχέσεων με νέους παραγωγούς για τη βελτίωση του προϊόντος», τόνισε μιλώντας στη σελίδα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αθ. Ντούγκος.

Σημειώνεται πως στο ΣΜΟΕ μετέχουν ήδη 28 οινοποιοί από ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ το νομό εκπροσωπούν τα οινοποιεία Ντούγκου (Λάρισα) και Λιάπη (Φάρσαλα), με τον πρόεδρο του ΣΜΟΕ να περιγράφει μια κίνηση που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από όλους, ενώ ήδη δεκάδες οινοποιοί από όλα τα μέρη της χώρας ήρθαν σε επαφή μαζί τους για πληροφορίες και συμμετοχή στο νέο εγχείρημα.

Τα οινοποιεία-μέλη κατέχουν όλα ιδιόκτητους αμπελώνες ή  εφαρμόζουν την συμβολαιακή γεωργία. Η έμφαση δίδεται στην παραγωγή εμφιαλωμένων οίνων ποιότητας.

Στα σχέδια του Συνδέσμου είναι:

Ο σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων για την προβολή και ανάδειξη των θεμάτων της ελληνικής οινικής αγοράς.

Η παρακολούθηση, η μελέτη, η ανάλυση και η διατύπωση προτάσεων σε ζητήματα σχετικά με αυτή και ειδικότερα τον κλάδο της οινοποιίας.

Ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδας θα επιδιώξει να συνδράμει αποτελεσματικά στην πρόοδο του ελληνικού κρασιού αποτελώντας αξιόπιστο συνομιλητή μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου, των φορέων πολιτικού σχεδιασμού, επιστημονικών και ερευνητικών οργανισμών καθώς και αρμοδίων θεσμικών παραγόντων.

Επιπρόσθετα στοχεύει να είναι κοντά με την τεχνογνωσία του στους νέους αμπελουργούς και παραγωγούς που θέλουν να παράγουν τα χρώματα και τα αρώματα της Ελληνικής γης.

Την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε η 1η Γενική Συνέλευση του (ΣΜΟΕ), στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκαν και οι πρώτες εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η σύνθεση του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου είναι:

Πρόεδρος: Αθ. Ντούγκος

Αντιπρόεδρος: Ι. Παπαργυρίου

Γ. Γραμματέας: Αικ. Μποσινάκη

Ταμίας: Απ. Θυμιόπουλος

Μέλος Δ.Σ.: Ελ. Διγενάκης

Μέλος Δ.Σ.: Ν. Πετρακόπουλος

Μέλος Δ.Σ.: Κ. Πυργάκης

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ