“Ο ΛΥΚΟΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ” ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Αυτή την Κυριακή 29/4 η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας θα προβάλει την ταινία «Ο λύκος της ερήμου (Theeb)», Ιορδανική ταινία του 2014 σε σκηνοθεσία Νάτζι Αμπού Νουάρ με τους: Χουσεΐν Σαλαμέχ, Χασάν Μουτλάγκ, Τζασίρ Εΐντ.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Αμπού Νουάρ είναι μια περιπέτεια, μια ιστορία εκδίκησης και επιβίωσης στην ιορδανική έρημο. Η δράση εξελίσσεται γύρω από ένα παιδί που η περιέργειά του τον προδίδει με αποτέλεσμα να μπλέξει στον σκληρό κόσμο των ενηλίκων. Ο σκηνοθέτης έζησε αρκετούς μήνες σε ένα χωριό της ερήμου της Ιορδανίας για να μπορέσει να μελετήσει την κουλτούρα των Βεδουίνων. Η ταινία κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ της Βενετίας και ήταν υποψήφια για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας 2016.

Το 1916, κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου, στην οθωμανική επαρχία της Χιτζάζ, ο Τεέμπ, ένας μικρός βεδουίνος αποφασίζει να συνοδεύσει ένα Βρετανό στρατιώτη. Το ταξίδι είναι επικίνδυνο. Η έρημος είναι γεμάτη μισθοφόρους και επαναστατικές ομάδες. Για να επιβιώσει, ο μικρός μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις και να ξεχάσει την παιδική του ηλικία.

Χρησιμοποιώντας ερασιτέχνες ηθοποιούς, οι οποίοι κουβαλούν μία γοητευτική δύναμη και ενέργεια, ο Νουάρ δεν καταφεύγει ποτέ σε ευκολίες, αναγνωρίσιμα στερεότυπα και στρογγυλεμένες καθάρσεις.

Ο Νουάρ έχει ομολογήσει ότι ήθελε να κάνει ένα αραβικό γουέστερν στα πρότυπα του Σέρτζιο Λεόνε. Καταφέρνει πολλά περισσότερα. Με έναν αφαιρετικό και τίμιο τρόπο, μας ξεναγεί σε όσα ιστορικά επαναλαμβάνονται στο εύφλεκτο αυτό κομμάτι του χάρτη.

Η ταινία ήταν υποψήφια για ξενόγλωσσο Όσκαρ το 2016

Η προβολή θα γίνει στις 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας με ελεύθερη είσοδο.

Η ταινία θα κλείσει τη χειμερινή περίοδο της Λέσχης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ