“ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ… ΣΕ ΚΡΙΣΗ” ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΘΕΑΤΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Με την κωμωδία –παρωδία «Ρωμαίος κι Ιουλιέτα… σε κρίση» επανέρχεται η θεατρική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας, γνωστή πλέον με την επωνυμία «Θεατροδότες».

Έτσι 28, 29 Απριλίου και 2 Μαΐου, στις 9 το βράδυ, θα ξανανέβει στο σανίδι της Αίθουσας Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» στην Ελασσόνα για να ζωντανέψει το έργο των Σίλα Σεραφείμ και Αλέξανδρου Ντεπουρλή, σε διασκευή Δημόκριτου Τσουκάπα.

Η προσαρμογή του κειμένου στις ανάγκες της ομάδας έγινε από την Κορίνα-Κυριακή Πάντου-Ζιάκου (φιλόλογο-ποιήτρια και συγγραφέα), που έχει και τη συνολική σκηνοθετική και μουσική επιμέλεια της παράστασης.

Η παγκοσμίως γνωστή ιστορία του μοιραίου έρωτα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, απομυθοποιείται, από μια ωμά ρεαλιστική, διαχρονική και κωμικοτραγική οπτική… αρκεί να μεταφερθούμε 30 χρόνια μετά ή να δούμε τις αναλογίες των εποχών και των ανθρώπων. Σχέσεις και συναισθήματα κρίνονται κάτω απ’ την πίεση των εξωτερικών συνθηκών και την ηθική ρευστότητα των ανθρώπων.

Όσο πιο αληθινή είναι η αγάπη τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχει ν’ αναστηθεί στην ψυχή, αρκεί κάτι ή κάποιος να «ξαναφυσήξει στις στάχτες της».
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Μαγδα Αθανασιάδου (ως Ιουλιέτα), Χρήστος Δημητριάδης (ως Ρωμαίος), Χρήστος Τσομπανάκος (ως Πάρης), Αναστασία Γκόρη (ως Βάγια), Βασίλης Μαντζιώκας (ως Μπενβόλιο), Μανούσιου Σταυρούλα (ως Λαίδη Καπουλέτου), Αναστάσιος Γεωργούλας (ως Κόμης Μοντέγος), Δήμητρα Πάσχου (ως Βιόλα), Όλγα Αυγουστή (ως Γειτόνισσα), Ανδρομάχη Νούσια (ως Έρωτας).

Στην κατασκευή των σκηνικών ο Αθανάσιος Νούσιας. Στην αλλαγή των σκηνικών ο Μιχάλης Κανωτίδης , και ο Ανέστης Καραγκούνης. Στη ρύθμιση ήχου και φωτισμού ο Δημήτριος Βαλιώτης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ