ΤΟ ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Δημήτρης Σακατζής, εκπαιδευτικός

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη προσφοράς. Προσφορά σημαίνει Παιδεία. Παιδεία σημαίνει Σχολείο. Το ΕΠΑΛ Τυρνάβου υπηρετεί το ρόλο του και προσφέρει στους μαθητές του πολλαπλά βιώματα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης με δράσεις που ξεφεύγουν από το στενό σχολικό πλαίσιο και διαχέονται στην κοινωνία.

Εξωστρέφεια και προσφορά.

Στα πλαίσια αυτά συμμετέχει στους εορτασμούς που οργανώνονται από την Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας υπό την αιγίδα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, για να τιμήσει τον Εθελοντή Αιμοδότη. Συνεργάζεται και οργανώνει την 17η αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του σχολείου μας στην Κεντρική Πλατεία του Τυρνάβου από τις 10:00 π.μ. μέχρι και τη 13:30 μ.μ. Όλοι οι σερβιτόροι στις καφετέριες της πλατείας θα φορούν ειδικά μπλουζάκια με κοινωνικά μηνύματα και θα προσφέρουν καφέ στους εθελοντές αιμοδότες. Παράλληλα, φούρνος της περιοχής θα προσφέρει και αυτός στους εθελοντές αιμοδότες τσουρεκάκια.

Οι δράσεις δεν σταματούν το μεσημέρι. Συνεχίζονται το απόγευμα. Στις 19:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου, «Μαξίμ», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για να βραβευτούν οι Εθελοντές Αιμοδότες των εννέα Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών του Δήμου Τυρνάβου. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Διευθύντρια της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας κα Χατζητάκη με θέμα: «Αιμοδοσία και νέα γενιά. Ένα θέμα Παιδείας». Στη συνέχεια την σκυτάλη θα λάβει η Θεατρική Ομάδα του σχολείου μας και θα παρουσιάσει την παράσταση: «Φοβού τους ξένους?». Στο τέλος, θα γίνει η βράβευση και θα παρατεθεί μπουφές στο φουαγιέ του θεάτρου.

Με μηνύματα προσφοράς και αγάπης θα κυλίσει όλη η ημέρα. Εθελοντισμός και Ανθρωπισμός. Έννοιες αλληλένδετες. Εξάλλου όπως αναφέρεται και σε ένα διάλογο στο θεατρικό: «Το αίμα όλων των ανθρώπων είναι κόκκινο και εκεί που το συγκεντρώνουν δεν το χωρίζουν ανάλογα με την εθνικότητα. Μάλιστα, όταν έχουμε ανάγκη για αίμα δεν ρωτάμε από πού κατάγεται ο αιμοδότης. Εάν είναι Ξένος!!!»

Είναι τιμή για το σχολείο μας να συνεργάζεται με τους εν λόγω φορείς και τους αξιόλογους ανθρώπους που τους στελεχώνουν. Αποτελεί για τους μαθητές μας η καλύτερη βιωματική πρακτική για να γίνουν ενεργοί και συνειδητοί πολίτες.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ