“ΕΦΥΓΕ” ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

Η είδηση του θανάτου του Γιώργου Κουρή, το πρωί της Δευτέρας, σηματοδότησε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για τον ελληνικό Τύπο.

Ο πολύπειρος εκδότης “έφυγε”, ταλαπωρημένος από πολύμηνη μάχη, η παρουσία του στα δημόσια πράγματα και τον χώρο των ΜΜΕ ωστόσο, σφράγισε σημαντικές στιγμές της Μεταπολίτευσης. Ο Γιώργος Κουρής υπήρξε προσωπικότητα που προκάλεσε τη συμπάθεια αλλά και την αντιπαλότητα την ίδια στιγμή, πολιτικών και λοιπώ παραγόντων του δημοσίου βίου, καθώς το θυελλώδες ταπεραμέντο του τον ξεχώριζε.

Ο Γιώργος Κουρής  γεννήθηκε το 1937 στο Αργοστολι της Κεφαλονιάς και ξεκίνησε να δημοσιογραφεί στην τοπική εφημερίδα φωνή της Κεφαλονιάς που ο ίδιος εξέδωσε μαζί με τον αδελφό του, Μάκη.

Ακολούθησε η δημιουργία του Kouris Media Group και οι εκδόσεις των καθημερινών εφημερίδων «νέα εφημερίδα», «αυριανή», «ο φίλαθλος», “Star”, «δημοκρατικός λόγος», «η νίκη» και «Kontra news» ενώ ίδρυσε και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ραδιο Αθήνα», «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και «Sprint fm».

Επίσης, είχε ιδρύσει τον τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 29» και μετά τη μετατροπή του στο σημερινό «Star Channel» το 1993, συνέχισε με την ίδρυση του «Καναλιού 5» που μετεξελίχθηκε σε Alter Channel, του Extra Channel αμεσως μετά, ενώ το 2012 δημιούργησε το Kontra Channel και την ιστοσελίδα Kontranews.gr.

ysterografa.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com