ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο ΕΣΛ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Σε σημερινή ανακοίνωση της διοίκησης τονίζεται επίσης ότι το άνοιγμα την Κυριακή 6/5 είναι προαιρετικό

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις για τον Μάιο ισχύουν για το πρώτο δεκαήμερο. Για να μην υπάρξει σύγχυση με άλλες πόλεις που έχουν δεκαπενθήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων, στη Λάρισα, σύμφωνα με  σχετική απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας,

οι εκπτώσεις ισχύουν από 1 έως 10 Μαΐου, ημερολογιακά και ακολουθούνται οι κανόνες των εκπτώσεων.

Επίσης, σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 του ίδιου νόμου, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 6 Μαΐου 2018.

Θα θέλαμε να δηλώσουμε την αντίθεση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας στον θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων καθώς δεν έχουν κανένα εμπορικό ενδιαφέρον και δεν προσφέρουν κάτι επιπλέον στην αγορά, παρά μόνο αποπροσανατολίζουν τους καταναλωτές, όπως επίσης και στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές των εκπτώσεων.

Με βάση τα παραπάνω και καθώς επιτρέπεται βάσει νόμου, για όσους αποφασίσουν να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 6 Μαΐου, το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων – μελών του ΕΣΛ  είναι 11:00-16:00 (κατά πλειοψηφία).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ